De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Digital Wellbeing is vernieuwd: 3 verbeteringen op een rijtje

Michel van 't Klaphek
7 september 2018, 12:19
2 min leestijd
Digital Wellbeing is vernieuwd: 3 verbeteringen op een rijtje

Digital Wellbeing gaat je voortaan nog makkelijker van je smartphoneverslaving afhelpen. De app heeft een subtiele update gekregen en is vooral sneller aan te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Digital Wellbeing-update: geen gezoek meer

Google neemt smartphoneverslaving serieus en introduceerde daarom Digital Wellbeing in Android 9.0 (Pie). Dit is een verzameling tools die ervoor moeten zorgen dat jij minder tijd aan je telefoon spendeert. De app heeft een kleine, maar fijne update gekregen. Hieronder bespreken we de verbeteringen.

1. Makkelijker aanzetten

De zoekmachinegigant heeft naar de feedback van gebruikers geluisterd en voortaan zie je Digital Wellbeing daarom als losse app in het app-overzicht staan. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de optie ‘Show in the app list’ aanvinken. Deze optie staat helemaal onderin de Digital Wellbeing-app.

Wanneer je gedurende de dag wil kijken hoeveel minuten je aan je telefoon hebt gespendeerd, hoef je zo niet langer door je instellingenmenu te scrollen. Plaats het icoon op je thuisscherm en je bent direct op de hoogte.

2. Snelle instellingen

Een van de meest effectieve functies van Digital Wellbeing is ‘Wind Down’. Zodra je dit inschakelt, wordt de helderheid van je scherm automatisch naar beneden bijgesteld wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Als je ‘Grayscale’ aanzet wordt het scherm zelfs helemaal grijs, en daarmee een stuk minder aantrekkelijk.

Het is ook mogelijk om ‘Wind Down’ toe te voegen aan het snelle instellingen-menu. Je ziet bij ‘Nachtverlichting’ welke stand momenteel actief is, en bij het Grayscale-icoon staat aangegeven hoe laat je scherm grijs wordt. Uiteraard kun je de opties zo ook makkelijk uitzetten, maar dan ondermijn je het nut van Digital Wellbeing.

Lees ook: Alles over Digital Wellbeing: de Android Pie-app tegen smartphoneverslaving

3. Kleine verbeteringen

Tot slot zijn er enkele visuele verbeteringen en bugfixes toegepast. Google gaat verder niet in op wat er precies is verbeterd, maar online lezen we dat problemen met de app-timer verholpen zijn. Apps blokkeerden in dat geval niet wanneer de dagelijkse tijdslimiet bereikt was.

Digital Wellbeing downloaden

De update rolt vanaf nu uit voor iedereen die meedoet aan het Digital Wellbeing-bètaprogramma. Onder meer Google Pixel- en Nokia 7 Plus-bezitters kunnen zich hiervoor aanmelden. Heb je geen zin om te wachten? Dan kun je hier het apk-bestand downloaden. Lees ons artikel over het installeren van apk-bestanden voor uitleg hoe je dit doet. Later dit jaar rolt de definitieve versie van Digital Wellbeing uit voor alle smartphones met Android Pie.

Lees meer over Android Pie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu