De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Op deze manier komt Digital Wellbeing naar Google Assistent en Home

Erwin Vogelaar
9 september 2018, 10:11
2 min leestijd
Op deze manier komt Digital Wellbeing naar Google Assistent en Home

Google werkt aan Digital Wellbeing voor de Google Assistent en Google Home. Op deze manier kan deze beperking families helpen.

Lees verder na de advertentie.

Digital Wellbeing voor de Google Assistent

Digital Wellbeing is Googles nieuwe initiatief om je meer bewust te maken van je smartphonegebruik. Met Android 9.0 (Pie) biedt Google je onder andere inzicht over hoeveel tijd je per app besteedt. In de YouTube-app krijg je tegenwoordig statistieken over hoeveel je kijkt en Google Agenda laat je stiltemomenten inplannen. Nu komt Digital Wellbeing ook naar de Google Assistent.

Dat blijkt uit de nieuwste versie van de Google-app. Website 9to5Google is in de code van app gedoken en vond daar een vernieuwd menu voor de Google Assistent. Specifiek is de sectie voor ouderlijk toezicht veranderd in Digital Wellbeing.

digital wellbeing voor families

Het is opvallend dat Digital Wellbeing op elk platform net wat anders betekent. De focus ligt echter altijd op inzicht in je gebruik en het bewust beperken van dat gebruik. In het geval van de Google Assistent gebeurt dat in combinatie met families.

Het idee is namelijk dat je met deze tool aangeeft wie wanneer de Google Assistent mag aanspreken. Ook zijn er filters in te stellen. Wat de specifieke mogelijkheden worden is nog niet duidelijk. Het is wel voor te stellen dat kinderen via een filter bijvoorbeeld geen toegang krijgen tot de apparaten in het slimme huis. Ook kan de toegang ‘s nachts ontzegd worden zodat de spraakassistent tussen bepaalde uren niet antwoordt als specifieke personen iets vragen.

Digital Wellbeing voor Android

Maar hoe werkt Digital Wellbeing voor Android dan en wat zijn de mogelijkheden? Dat leggen we uit in een uitgebreid artikel. Zo vertellen we hoe Digital Wellbeing wordt geïnstalleerd, wat de functies zijn en of dit de oplossing is tegen telefoonverslaving. Alles wat je moet weten over Digital Wellbeing.

Lees meer over de Google Assistent

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu