Dimple: voeg knoppen aan je Android toe met deze slimme nfc-sticker

Gijs Ettes
2 mei 2014, 19:00
1 min leestijd
Dimple: voeg knoppen aan je Android toe met deze slimme nfc-sticker
dimple indiegogo

Steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om hun Android-toestellen te voorzien van softwareknoppen die deel uitmaken van het scherm. De keuze om het aantal hardwareknoppen tot een minimum te beperken is wat ons betreft een goede, al kunnen we ons voorstellen dat er mensen zijn die liever nog gebruikmaken van klikbare knopjes. Dimple, een crowdfundingproject dat binnenkort van start gaat, speelt in op deze behoefte met een nfc-sticker met vier programmeerbare knopjes.

Je kunt de Dimple op de voor- of achterzijde van je toestel plakken en vervolgens met de bijhorende app een bepaalde actie aan elke knop koppelen. Denk aan fysieke snelkoppelingen naar een app, telefooncontact of de instellingen. Daarnaast kan Dimple dienen als sluiterknop of de flitser inschakelen, zodat je je smartphone als zaklamp kunt gebruiken. De sticker heeft geen ingebouwde batterij, maar vereist wel een toestel dat beschikt over nfc.

Lees verder na de advertentie.

Met 0,5 millimeter is de Dimple behoorlijk dun. Daarnaast stellen de makers de SDK ter beschikking, zodat ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen.  De Indiegogo-campagne voor Dimple start op 6 mei en de gadget reserveren kan voor 27 dollar, omgerekend nog geen 20 euro. Lees meer via deze link.

Bedankt voor de tip Yorick!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu