Disney+ vanaf november in Nederland: Marvel, Star Wars, meer voor 7 euro per maand

Lars Paymans
19 augustus 2019, 18:31
2 min leestijd
Disney+ vanaf november in Nederland: Marvel, Star Wars, meer voor 7 euro per maand

Streamingdienst Disney Plus is vanaf 12 november in Nederland beschikbaar. Daarmee hoort Nederland bij de eerste groep landen waar de grote nieuwe videodienst te gebruiken is.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus Nederland release op 12 november

Netflix mag zijn borst natmaken dit najaar, want naast Apple TV Plus zal ook Disney Plus zich melden als concurrent. Disney onthulde zijn streamingdienst eerder dit jaar en maakt nu bekend dat Nederland bij de eerste groep landen hoort waar deze beschikbaar komt.

Disney Plus Nederland

Dat betekent dat Nederlandse gebruikers vanaf 12 november een abonnement kunnen afsluiten voor 69,99 euro per jaar, of 6,99 euro per maand.

Marvel, Star Wars, Disney en meer

Je krijgt hiermee toegang tot alle grote Disney-films, maar ook de films van Marvel, Star Wars, Pixar en documentaires van National Geographic behoren tot het aanbod. Omdat Disney nu ook in het bezit is van 20 Century Fox, zijn vanaf de eerste dag meteen al 30 seizoenen van The Simpsons te bekijken.

Net als bijvoorbeeld Netflix en Video gaat Disney Plus daarnaast exclusieve series uitzenden, die alleen met een abonnement te bekijken zijn. Zo wordt het universum van Star Wars verder uitgediept met de serie The Mandalorian en komt Marvel met series van Loki, The Falcon en Hawkeye.

Concurrentie voor Netflix

In de toekomst zullen alle films en series van Disney, Star Wars en Marvel alleen via Disney+ te streamen zijn. Ook huidige bioscoophits als The Lion King en Avengers Endgame duiken bijvoorbeeld exclusief op de streamingdienst op. Nu zijn veel films en series nog via Netflix te kijken, maar daar komt de komende tijd verandering in.

Dat Disney+ zo snel al in Nederland verschijnt, is opvallend. De streamingdienst verschijnt op dezelfde dag alleen in de Verenigde Staten en Canada. Australie en Nieuw-Zeeland volgen een week later. Nederland is dus het enige Europese land waar Disney+ nog dit jaar beschikbaar is. Andere landen volgen de komende tijd ‘geleidelijk’: Disney verwacht dat het zo’n twee jaar duurt voor de videodienst wereldwijd beschikbaar is.

Categorie: Apps
Thema: Disney Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's