De Samsung A52s tijdelijk extra scherp geprijsd bij Vodafone!

Disney+ komt eraan: Netflix-concurrent krijgt Star Wars, Marvel en meer

Lars Paymans
12 april 2019, 10:44
2 min leestijd
Disney+ komt eraan: Netflix-concurrent krijgt Star Wars, Marvel en meer

Na maanden van geruchten heeft Disney zijn eigen streamingdienst Disney+ onthuld. Het is de nieuwste en grote concurrent van Netflix en andere streamingdiensten. Dit weten we er nu over.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus officieel onthuld

Disney pakte het anders aan dan Apple, dat eerder dit voorjaar zijn tv-dienst groots aankondigde met bekende acteurs. De filmstudio pakte uit met adverteerders, investeerders en filmmakers. Hoewel het nog om een prototype van een app gaat, is al goed te zien hoe de dienst later dit jaar gaat werken.

De dienst is vanaf 12 november beschikbaar in de Verenigde Staten voor 6,99 dollar per maand. Voor een jaar betaal je 69,99 dollar, omgerekend zo’n 60 euro. Naar verwachting komt de dienst dit najaar ook in West-Europa uit, al is een concrete datum voor Nederland nog niet bekend. Ook weten we niet hoe duur een abonnement hier wordt.

Disney Plus heeft vanaf het begin al direct een groot aanbod met bekende gezichten, omdat de dienst niet enkel put uit Disney-films, maar ook het aanbod van Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic.

De films en series die je hiervan al kent kun je uiteraard op de dienst nog eens bekijken, maar er komt ook nieuw materiaal aan dat exclusief op Disney Plus verschijnt. Zo krijgt Star Wars met The Mandalorian zijn eigen serie en komen we meer te weten over Marvels The Winter Soldier en Falcon in een nieuwe show.

Al dit materiaal is te bekijken in een speciale Disney Plus-app, die naar smart tv’s, smartphones en tablets komt. Ook zal de dienst verschijnen op alle grote spelcomputers (inclusief de Nintendo Switch) en is er ondersteuning voor onder meer de Android TV TV en Chromecast.

Eerst in Nederland?

De app ziet er qua design hetzelfde uit als die van Netflix, met grote afbeeldingen waar je van links naar rechts doorheen bladert. Na een tijdje zal de app ook nieuwe films en series aanraden op basis van je kijkgedrag.

Ook is het in de app mogelijk om meerdere accounts aan te maken, inclusief een speciaal kinder-account dat alleen het materiaal laat zien dat voor een specifieke leeftijdsgroep geschikt is.

Eerdere geruchten claimden dat Disney de dienst als een van de eerste landen naar Nederland zou brengen als een test, maar of dit nu nog steeds het geval is, is niet duidelijk. Ook Apple brengt dit najaar zijn tv-dienst Apple TV Plus uit, waardoor marktleider Netflix er in een maand tijd twee grote concurrenten bij krijgt. Bij onze zustersite iPhoned vind je overzicht van Apple TV Plus, met alle verwachte tv-series, documentaires en films op een rijtje.

Op zoek naar tips voor andere streamingdiensten? Check ook onze Netflix-tips van maart 2019 met onder andere Love, Death + Robots, The OA en Queer Eye.

Lees ook onze recente Chromecast-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's