Alles wat je moet weten over Netflix-concurrent Disney+

Erwin Vogelaar
11 november 2018, 14:09
3 min leestijd
Alles wat je moet weten over Netflix-concurrent Disney+

Disney Plus is de komende nieuwe streamingdienst van Disney met series en films van onder andere Pixar, Marvel en Star Wars. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus: alles wat je moet weten

Na Netflix, Apple en anderen komt ook Disney met een eigen streamingdienst. Op deze dienst worden voornamelijk series en films geplaatst die Disney zelf maakt. Lijkt je dat wat karig? Vergeet dan niet dat Disney meer is dan animatiefilms. Het bedrijf bezit bijvoorbeeld ook Marvel en Star Wars. Disney heeft veel spannende plannen om wat met die merken te doen.

Wat is Disney+?

Disney+ is een nieuwe streamingdienst van Disney. Zie het als een soort Netflix, maar dan voor series en films van Disney. Denk aan alle animatiefilms van Pixar, Star Wars-films en de superheldenfilms van Marvel. Daarnaast werkt Disney aan verschillende familievriendelijke series rond deze merken.

Ook lijkt het erop dat Disney series en films van andere bedrijven gaat aanbieden. Zo wordt op de website van Disney+ National Geographic genoemd. Of daar later ook andere merken aan worden toegevoegd is nog niet bekend.

Elk merk krijgt een eigen hub binnen de dienst. Dus als je iets van Star Wars wil kijken, ga je naar de speciale Star Wars-hub. Heb je trek in superhelden, dan ga je naar de Marvel-hub. Elke hub krijgt een eigen uiterlijk.

disney plus

Welke series zijn er al bevestigd?

Disney pakt het groots aan met eigen series. Zo wordt het Star Wars Universum verder uitgebreid en krijgen bekende personages uit de Marvel-films eigen series met de acteurs uit de films.

Voor Star Wars zijn er al twee series bevestigd. De eerste is The Mandalorian. Deze serie speelt zich drie jaar na Return of the Jedi af en gaat over een gunslinger. Daarnaast komt er een prequelserie voor Star Wars: Rogue One, waarin acteur Diego Luna weer in de rol van Cassian Andor stapt.

In de hoek van Marvel klinken er ook spannende geluiden. Zo wordt er gesproken over een serie met Loki, een serie met Scarlet Witch en een serie waarin Winter Soldier en Falcon samenkomen. Deze series zijn onderdeel van de Marvel Cinematic Universe.

disney plus

Wanneer komt Disney+ naar Nederland?

Het is nog niet bekend of en wanneer Disney+ naar Nederland komt. De streamingdienst wordt eind 2019 eerst in de Verenigde Staten gelanceerd. Wel is er al een Nederlandse versie van de Disney+-website. Daarom is de kans best groot dat de dienst later ook in Nederland beschikbaar komt. Waarschijnlijk gebeurt dat pas in 2020.

Wat betekent dit voor de Marvel-series op Netflix?

Ben je dol op de Marvel-series van Netflix met onder andere Daredevil en Jessica Jones? Dan hebben we goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat deze series van Netflix zijn. Als er dus nieuwe seizoenen worden gemaakt, blijven deze bij Netflix. Het slechte nieuws is dat Netflix de series Luke Cage en Iron Fist al heeft geannuleerd. De vraag is dus hoelang Netflix nog verder gaat met Marvel.

Ondertussen tips nodig rond andere streamingdiensten? Check dan de nieuwste edities van de Android Planet Chromecast-tips:

Bronnen afbeeldingen: Lucasfilm, Marvel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu