Dit is de HTC Desire 816, de mooie én goedkope variant van de HTC One
Wouter Nijsen

orig_HTC Desire 816_selfieHTC heeft vanmiddag in een persconferentie een nieuw toestel aangekondigd. Het gaat hier niet om de langverwachte opvolger op de HTC One M7, maar om een toestel gebaseerd op het huidige vlaggenschip van HTC: de HTC Desire 816.

Het is een toestel uit de middenklasse dat in april in Nederland en België wordt verwacht.  De telefoon komt in vier kleuren: zwart, rood, wit en groen. HTC heeft naar verluidt samengewerkt met scheikundigen om de kracht van HTC in een gloednieuwe telefoon te gieten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het toestel opereert in de middenklasse, maar kent wel behoorlijk sterke specificaties. Zo heeft het een 5,5 inch hd-scherm en schiet de camera foto`s van dertien megapixels. Onder de motorkap zit een krachtige Qualcomm Snapdragon quadcore-processor.

Ongeëvenaard geluid met HTC Desire 816

HTC-Desire-816Aan de voorzijde zitten volgens HTC krachtige BoomSound-speakers die voor een ongeëvenaard geluid moeten zorgen, vergelijkbaar als die van de HTC One. Ook zit er op voorkant een 5-megapixel camera die uiterst geschikt is voor het maken van kwalitatief hoogstaande selfies.

De HTC Desire 816 is uitgerust met 1,5GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern geheugen en een keurige batterij van 2600mAh. De telefoon is 8 mm dik en weegt ongeveer 165 gram.

De HTC Desire 816 is verkrijgbaar in mei. De consumentenadviesprijs bedraagt 399,00 euro. Meer weten over de HTC Desire 816? Bezoek dan de toestelpagina.

HTC introduceert ook de goedkopere Desire 610, een toestel met een 4,7 inch-scherm, 1,2GHz quadcore-processor, 8 megapixel-camera en de mogelijkheid om met 4g-netwerken te verbinden. De smartphone krijgt een prijskaartje van 299 euro en is eveneens verkrijgbaar vanaf mei.

Lees meer over de HTC Desire 610, een betaalbare HTC-smartphone met 4G.

Het laatste HTC nieuws op een rijtje

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.