Unicode keurt Googles voorstel voor meer diverse emoji goed

Erwin Vogelaar
14 juli 2016, 19:28
2 min leestijd
Unicode keurt Googles voorstel voor meer diverse emoji goed

Afgelopen mei heeft Google een voorstel ingediend bij Unicode, om meer emoji met professionele rollen voor vrouwen toe te voegen. Deze aanvraag is nu goedgekeurd met nieuwe en aangepaste emoji.

Lees verder na de advertentie.

Diversiteit emoji

Google merkte dat er iets goed mis is met de emoji die we nu hebben. De meeste professionele rollen worden binnen de emoji ingevuld door mannen, terwijl de vrouwen rollen krijgen als prinses en bruid. Hier moest wat aan gedaan worden, want dit laat volgens Google niet de enorme diversiteit aan carrières zien die vrouwen hebben. Daarom heeft het bedrijf afgelopen mei een voorstel aan de Unicode Technical Committee gedaan, om meer emoji met professionele rollen voor vrouwen toe te voegen. Sindsdien heeft Google met Unicode samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Inmiddels heeft Unicode aangeven elf nieuwe professionele emoji toe te voegen, met opties voor een mannelijke of vrouwelijke versie en alle verschillende huidskleuren die mogelijk zijn bij het kiezen van een emoji. De nieuwe rollen zien er zo uit:

diversiteit emoji

Daarnaast worden er ook 33 al bestaande emoji aangepast, zodat gebruikers uit een man of vrouw kunnen kiezen. Dit kan bijvoorbeeld bij de rennende emoji, een emoji die naar de kapper gaat, politieagent is, gewichten tilt, surft en meer. Dat ziet er zo uit:

diversiteit emoji

Deze toevoegingen kunnen nu worden verwerkt in de volgende versies van Android, maar ook andere platformen. Dit is mogelijk omdat Unicode er voor zorgt dat mensen met verschillende smartphones toch dezelfde emoji naar elkaar kunnen sturen. “We hopen dat deze updates helpen om emoji een klein beetje meer representatief te maken voor de miljoenen mensen in de wereld die ze gebruiken”, stelt Google. Wellicht kunnen we deze emoji al gebruiken in Android 7.0 (Nougat)?

Vorige maand zijn er door Unicode ook een serie nieuwe emoji aangekondigd. Het gaat hier onder andere om een kwijlend gezichtje, bacon, een uil, stokbrood en een clowntje. Van alles wat dus.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu