vodafone 23De Mobiles for Good Challenge is een initiatief van de  Vodafone Foundation en de Waag Society dat eropuit is om nieuwe mHealth-toepassingen  te ontdekken. mHealth – wat slaat op mobiele gezondheidszorg – is de verzamelnaam voor  baanbrekende technologieën die uitkomst kunnen bieden voor patiënten op het gebied van vrijheid,  zelfredzaamheid en veiligheid.

De Vodafone Foundation richt zich wereldwijd op het ontwikkelen toepassingen voor de mobiele  gezondheidszorg, onder andere via de Mobiles for Good Challenge. Iedereen kan meedoen aan  deze mHealth-uitdaging, of je nu deel bent van een patiëntenorganisatie, een (game)ontwikkelaar  bent of gewoon een student met een erg goed idee. Jouw innovatieve idee kun je indienen voor  drie categorieën: take care, de digitale patiënt en de digitale dokter. Kijk voor een uitgebreidebeschrijving van deze categorieën op de Mobile for Good  Challenge-website.

40.000 euro winnen met jouw innovatieve idee

Jouw idee kan met de Mobiles for Good Challenge namelijk maar liefst 40.000 euro opleveren.  Vorig jaar was de iP Plaslijst bijvoorbeeld een van de winnaars, een alternatief voor de papieren  plaslijst van de uroloog. Een ander prijswinnend concept was de Asthmapolis App. Hiermee kunnen  astmapatiënten hun ziekte beter managen, onder andere door aan te geven welke delen van een  stad vervuild zijn en daarom beter vermeden kunnen worden.

Als jij een prijswinnend idee denkt te hebben voor de mobiele gezondheidszorg, kun je die tot 6  september indienen op de website van de Mobiles for Good Challenge. Succes!
vodafone 1

Advertisement

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.