‘Google Foto’s ziet donkere mensen aan voor gorilla’s’

Redactie
30 juni 2015, 16:46
1 min leestijd
‘Google Foto’s ziet donkere mensen aan voor gorilla’s’

Google Foto’s ziet donkere mensen voor gorilla’s aan. Bij een gebruiker met een donkere huidskleur zijn zijn  selfies geïdentificeerd als ‘gorillas’. Google heeft gereageerd en rolt direct een update uit.

Lees verder na de advertentie.

De man stond met een donkere vrouw op de foto, waarbij hun selfies als als ‘gorillas’ zijn gecategoriseerd. In het overzicht met objecten op foto’s verscheen de term gorilla’s, waarna de gebruiker erover tweette. Dit leidde tot een reactie van Google, die aan de gebruiker vroegen of ze zijn data over de foto’s konden analyseren om het probleem op te lossen. De gebruiker stemde hiermee in, waarna een oplossing binnen enkele uren is uitgerold. Die is sinds 29 juni beschikbaar.

Donkere mensen in Google Foto’s

gorilla-googlefotos

“Bedankt dat je het ons zo snel hebt laten weten. Poeh, dit zijn de bugs die je echt niet wilt hebben”, zo laat Yonatan Zunger van Google  aan de gebruiker weten. Het probleem is nog niet volledig opgelost, omdat sommige foto’s nog onder de term ‘gorillas’ vallen. Google zegt plannen te hebben voor oplossingen binnen het algoritme van Google Foto’s, waardoor dit soort vervelende fouten niet meer voor gaan komen.

In een eerder artikel schreven we over hoe de Google fotoherkenning  werkt, en hoe Google zijn algoritme precies inzet om objecten automatisch te herkennen. Bij dergelijke algoritmen kunnen altijd problemen ontstaan, zoals het verhaal hierboven laat zien. Dan is er een menselijke aanpassing nodig die het algoritme verbetert.

Laatste nieuws over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu