Download de nieuwe Google Play Services met appdata-synchronisatie

Redactie
14 mei 2013, 10:37
2 min leestijd
Download de nieuwe Google Play Services met appdata-synchronisatie
google-play-services

Google Play Services is de onderliggende Google-dienst die verschillende data van apps en jouw instellingen met de servers van Google synchroniseert. De nieuwe Google Play Services is voorzien van nieuwe synchronisatiefuncties, waaronder de mogelijkheid om appdata, gamedata, persoonsgegevens en locatiegeschiedenis te synchroniseren.

Dat blijkt uit nader onderzoek van Android Police. Door de toevoeging van de vier synchronisatiefuncties geeft Google aan ontwikkelaars en gebruikers de mogelijkheid om data van apps en games, je contactpersonen en locatiegeschiedenis op te slaan en weer te bereiken wanneer nodig.

Lees verder na de advertentie.

Appdata

Screenshot_2013-05-14-10-38-19

De meest interessante toevoeging is de synchronisatie van appdata. Het is vooralsnog alleen mogelijk om je geïnstalleerde apps na een fabrieksherstel opnieuw te downloaden, maar de app verliest wel zijn data. Dit betekent dat gebruikers hun e-mailadres en wachtwoord weer moeten invoeren of dat apps als Twitter en Facebook alle afbeeldingen opnieuw moet inladen. Door de datasynchronisatie wordt het mogelijk om deze instellingen of data direct vanaf de servers van Google in te laden. Een dergelijke functie moet echter nog wel door app-ontwikkelaars worden geïmplementeerd.

Daarnaast wordt ook verwacht dat Google een onderscheid gaat maken tussen de synchronisatie van appdata van hetzelfde account onder verschillende aparaten. Stel dat je met hetzelfde e-mailaccount een Nexus 7 en eenNexus 4 hebt, dan zou het mogelijk kunnen zijn dat Google de geselecteerde data per apparaat met de servers synchroniseert. Een app op een tablet kan andere instellingen hebben dan dezelfde app op een smartphone.

Download Google Play Services

Het is nog niet duidelijk wat de synchronisatie van locatiegeschiedenis en persoonsgegevens inhoudt. Laatstgenoemde is al geruime tijd beschikbaar op Android, het synchroniseren van locatiegegevens naar de cloud kan voor een toekomstige Androidfunctie worden gebruikt.

De nieuwe Google Play Services 3.1.36 is hier te downloaden. De app wordt als een APK-bestand gedownload en geïnstalleerd. Hoe je dit kunt doen, lees je in onze handleiding. Onderstaande link brengt je naar de officiële Play Store-pagina van de dienst.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu