De uitstekende OnePlus One (die Daniël in zijn review onlangs beloonde met een 8,5) draait vanuit de doos op de populaire alternatieve Android-versie CyanogenMod. Het voordeel hiervan is dat je meer opties hebt om Android naar je hand te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de pictogrammen in de statusbalk en de keuze voor capacitieve knoppen of touchscreentoetsen. Bovendien heeft OnePlus een alternatief thema en een lockscreen toegevoegd aan CyanogenMod, al zijn deze ook in zijn geheel uit te schakelen.
Voor wie stock Android verkiest boven CyanogenMod is er echter goed nieuws: OnePlus heeft een officiële rom uitgebracht die je kunt downloaden en flashen, zonder dat je je garantie verliest. Alleen in het geval dat je de smartphone brickt, moet je betalen voor een reparatie. Maar als je de stappen doorloopt in deze blogpost hoeft dat laatste niet te gebeuren.
Lees verder na de advertentie.
Lees meer over de OnePlus One rom
De OnePlus One rom is gebaseerd op het Android Open Source Project en is daarmee gelijk aan de stock Android-software die je Nexus-toestellen vindt. Het betreft wel een versie van Android 4.4.4 die nog in ontwikkeling is, waardoor bijvoorbeeld bepaalde features met betrekking tot encryptie en vpn niet werken. Ook kunnen sommige toestellen problemen ondervinden met de gyroscoop.
De OnePlus One rom is via deze link te downloaden. Daar vind je ook instructies voor de installatie ervan.
Conclusie OnePlus One review
De OnePlus One is een hele kleine en vooral stille revolutie. Vraag een willekeurig persoon op straat of hij of zij van de OnePlus One heeft gehoord, en in 99 procent van de gevallen zal degene zijn schouders ophalen. De OnePlus One is echter bij de Android-gemeenschap een soort messias van de smartphones geworden: alle high-end specs die je wilt, voor een prijs van 269 euro. En dat is de kant waar wij de komende tijd naartoe gaan: Chinese merken die kwalitatief hoogstaande Android-toestellen fabriceren voor een zeer aantrekkelijke prijs.