Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nintendo komt later dit jaar met Dr. Mario World voor Android

Lars Paymans
1 februari 2019, 10:32
1 min leestijd
Nintendo komt later dit jaar met Dr. Mario World voor Android

Deze zomer belooft een mooie te worden voor fans van Nintendo-games. Niet alleen Mario Kart racet naar je Android-telefoon, maar ook de gloednieuwe Dr. Mario World-game die zojuist is aangekondigd.

Dr. Mario World voor Android

Na Super Mario Run, Fire Emblem: Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp is het lang stil geweest rondom Nintendo’s smartphonegames. Vandaag doorbreekt de wereldberoemde spellenmaker de stilte met de onthulling van de nieuwe Dr. Mario World Android-game.

Liefhebbers van Dr. Mario weten dat de besnorde loodgieter in deze spelserie niet door levels springt en rent, maar puzzels oplost door gekleurde pilletjes te draaien. Zodra twee pillen met dezelfde kleuren elkaar raken, verdwijnen ze uit beeld en gaat je score omhoog.

Dr. Mario World verschijnt wereldwijd deze zomer voor Android en iOS als gratis app, met optionele in-app aankopen. Het spel is in samenwerking met LINE gemaakt, een ontwikkelaar uit Tokio die al meer mobiele games op zijn naam heeft staan.

Mario Kart Tour uitgesteld naar zomer 2019

Op dezelfde dag dat Dr. Mario World werd onthuld, maakte Nintendo ook bekend dat Mario Kart Tour op de Android nog iets langer op zich laat wachten. Oorspronkelijk zou Mario Kart Tour voor maart in de Play Store staan, maar dat gaat niet lukken. In plaats daarvan zal ook Mario Kart in de loop van de zomer verschijnen. Nintendo zegt de extra tijd nodig te hebben om de kwaliteit ervan te verbeteren.

Mario Kart Tour aangekondigd
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu