Dr. Mario World vanaf 10 juli te downloaden op je Android-toestel
Wouter Nijsen

Nintendo’s volgende game, Dr. Mario World, is vanaf 10 juli te downloaden in de Play Store. Dat betekent dat Android-gamers niet lang meer hoeven te wachten op het komende Mario-spel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dr. Mario World release op 10 juli

Nintendo laat via Twitter weten dat de release van Dr. Mario World op 10 juli plaatsvindt. Het is de tweede Mario-game die voor Android verschijnt, nadat een aantal jaar geleden al Super Mario Run werd uitgebracht. Dr. Mario World wordt een freemium game, wat betekent dat je ‘m gratis kunt downloaden maar er wel in-app aankopen aanwezig zijn.

Liefhebbers van Dr. Mario weten dat de besnorde loodgieter in deze spelserie niet door levels springt en rent, maar puzzels oplost door gekleurde pilletjes te draaien. Zodra twee pillen met dezelfde kleuren elkaar raken, verdwijnen ze uit beeld en gaat je score omhoog. In de video hierboven zie je hoe de gameplay werkt en hoe het spel eruitziet.

Nintendo laat weten dat er bij de lancering vijf werelden met levels zijn om te spelen. Later worden via updates nieuwe gebieden aan de game toegevoegd. Via de knop hieronder kun je het spel alvast vooruitbestellen, zodat je het bij de release meteen op je Android-apparaat kunt installeren.

→ Registreer je voor Dr. Mario World in de Play Store (gratis)

Daarnaast wachten we nog steeds op Mario Kart Tour, de game die deze zomer moet verschijnen. Kort geleden verscheen de bèta van het spel en daardoor hebben we al een goed beeld van wat we kunnen verwachten. In Mario Kart Tour ga je – zoals de naam verklapt – racen tegen anderen en het is mogelijk om de game met één hand te spelen door je smartphone verticaal te houden. Verder is het mogelijk om flink wat personages, karts en gliders vrij te spelen.

Lees meer: Mario Kart Tour: 5 dingen die we weten dankzij de eerste beelden

Op zoek naar een mobiele game die je nu kunt spelen? Check dan ons overzicht met de beste Android-games van mei 2019, waarin we onder meer het toffe KIDS en Daggerhood bespreken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.