Draagbare mediaspelers met Android schieten uit de grond

Redactie
19 augustus 2010, 14:07
1 min leestijd
Draagbare mediaspelers met Android schieten uit de grond

Samsung lanceert binnenkort haar eerste Android-mediaspeler: de YP-MB2. Maar daar blijft het niet bij, want ook Archos brengt in de nabije toekomst draagbare mediaspelers met Android als besturingssysteem uit. Twee weken geleden kondigde het bedrijf de Archos 32 aan en nu is het de beurt aan de Archos 28 Minidroid PMP. Na tabletcomputers en mobiele telefoons lijken draagbare mediaspelers een belangrijke derde vertakking te worden van het Android-imperium.

Lees verder na de advertentie.

De Archos 28 Minidroid PMP lijkt op zijn grotere broer, de Archos 32. De Archos 28 heeft naar verwachting een 2,8 inch scherm, ingebouwde WiFi en aanraakgevoelige knoppen.

De Archos 32 is uitgerust met een 800 MHz processor en 8 GB intern geheugen. Daarnaast kan de mediaspeler verschillende audio- en videoformaten afspelen. De prijs ligt rond de 150 dollar. Het is logisch dat de Archos 28 Minidroid PMP minder gaat kosten, maar krijgt het kleinere zusje ook een 800 MHz processor of gaat er een kleinere variant in?

Er gaan geruchten rond dat Archos binnenkort de Archos 43 aankondigt, een draagbare mediaspeler met een schermgrootte van 4,3 inch.

Via: Electric Echoes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's