Draait de HTC Touch HD2 op Android?
Wouter Nijsen

htc_touch_hd_432x315De originele HTC Touch HD is een Windows Mobile 6.1 toestel, maar als de geruchten kloppen zou HTC voor de opvolger wel eens kunnen breken met Windows Mobile. Volgens een anonieme bron van Electronista.com zou de Touch HD2 namelijk Android als besturingssysteem krijgen. De HD2 zou hetzelfde scherm krijgen als de originele HD, namelijk een 3,8″ 800×480 touchscreen. Daarmee wordt het in één klap het grootste en scherpste scherm dat tot nu toe op een Android-toestel gemonteerd is. De specificaties vermelden verder een 628MHz Qualcomm-processor. Met zo’n groot scherm en deze snelle processor kan het wel eens een serieuze Android-aanval op de iPhone 3GS zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Met de  overstap van Windows Mobile naar Android voor de HD2 laat HTC zien dat het niet alleen speciale modellen voor Android op de markt brengt, maar ook in staat is een bestaand toestel om te bouwen naar Android. HTC is de grootste fabrikant van Windows Mobile toestellen dat met steeds meer Android-toestellen laat zien dat de alleenheerschappij van Windows voor smartphones definitief voorbij is. Volgens de plannen zou de helft van de HTC toestellen in 2010 Android als operating system hebben.

HTC-TouchHD2-AndroidShop

Via: Electronista.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.