Dreigt er een tekort aan smartphones te ontstaan?

Wouter Nijsen
9 maart 2010, 14:56
1 min leestijd
Dreigt er een tekort aan smartphones te ontstaan?
Chinese arbeiders

Volgens verschillende bronnen kampen Taiwanese elektronicafabrikanten met een groot tekort aan werknemers. Veel van deze fabrikanten zijn gevestigd in de Chinese kustprovincies, maar de werknemers komen uit het Chinese binnenland. Tijdens de viering van het Chinese nieuwjaar gaan deze werknemers traditiegetrouw terug naar hun eigen dorp om het daar met familie te vieren. Nu blijkt echter dat veel va deze werknemers na deze korte vakantie niet terugkomen.

Door de groeiende Chinese economie is er namelijk rond de dorpen ook voldoende werkgelegenheid. Er is dus geen noodzaak de lange reis naar het zuiden te maken om daar maanden achterelkaar te werken, zonder bij je familie te kunnen zijn. Een tweede probleem is dat veel jongeren een goede opleiding hebben gehad en geen trek in een fabrieksbaantje hebben, maar hun zinnen op beter betaald werk hebben gezet.

Lees verder na de advertentie.

Verschillende fabrikanten hebben al teams van recruiters ingezet die op treinstations en ver in de provincies op zoek gaan naar geschikte werknemers. Het liefst willen de Taiwanese elektronica-fabrikanten het hele voorval stil houden. De hoofdreden is dat ze hun, veelal westerse, opdrachtgevers niet kwijt willen raken. Daarnaast is het probleem door de Chinese media opgepikt, waardoor het alleen maar groter wordt. Aspirant werknemers gaan nu steeds hogere eisen stellen omdat ze weten dat er een tekort is op de arbeidsmarkt. Of de situatie direct van invloed is op de productie van  Android-smartphones is niet direct duidelijk, maar zeker niet ondenkbaar aangezien het merendeel van de toestellen uit Taiwan en China komt.

Via: Taipei Times

Categorie: Opmerkelijk
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's