Drie nieuwe apps: Cestos 2, GPU Bench & Sunset On Air

Redactie
7 oktober 2010, 8:58
2 min leestijd
Drie nieuwe apps: Cestos 2, GPU Bench & Sunset On Air
cestos2

Vanochtend niet één, maar drie applicaties en games die de moeite waard zijn om te downloaden. En ze zijn alle drie gratis! Cestos 2: Party Time is de opvolger van Cestos, één van de leukste (en oudste) multiplayerspellen in de Android Market. GPU Bench berekent de prestaties van je Android-telefoon. Is de grafische chip echt zo snel als de fabrikant beweert? De laatste applicatie is Sunset On Air, waarmee je live een zonsondergang kunt zien. Natuurlijk kun je zelf ook een zonsondergang vastleggen.

Lees verder na de advertentie.

Cestos 2: Party Time

cestos2-2

Wie heeft Cestos niet gespeeld? In dit spelletje kun je knikkeren tegen een tegenstander. Zorg dat je de bonken van de ander in het zwarte gat kaatst, zodat je er met de winst vandoor gaat. Cestos 2 biedt nieuwe spelmodi, zoals ‘target practice’ waarbij je jouw knikker zo dicht mogelijk bij een rode cirkel moet zien te gooien. Een beetje ala Jeu de Boules, maar dan met vier mensen tegelijkertijd! Natuurlijk ontbreekt de vertrouwde ‘black hole’-modus niet. Cestos 2 is te spelen met twee, drie of vier mensen. De eerste versie was nog een beetje buggy, maar sinds vanochtend is er een nieuwe versie uitgebracht. Deze werkt prima.

GPU Bench

gpubench

GPU Bench is een applicatie voor het benchmarken van de prestaties van je Android-telefoon. De applicatie berekent hoe snel de telefoon bepaalde graphics in beeld brengt. Na de test krijg je een uitgebreid lijstje voorgeschoteld met informatie over de snelheid van je Android-telefoon. Ga naar ‘Scores’ en bekijk hoe snel je telefoon is in vergelijking met andere toestellen. Of plaats jouw benchmarkscore onderaan dit artikel, zodat andere bezoekers van Android Planet kunnen inschatten of ze een snelle telefoon hebben of niet. De applicatie werkt mogelijk alleen op telefoons met Android 2.0 of hoger.

Sunset On Air

sunset

Is het bewolkt? Download dan Sunset On Air! Met deze applicatie mis je de zonsondergang niet. Het is mogelijk om de laatste foto te bekijken (View Live Sunset Picture) of bekijk een foto in een land naar keuze door op View Last Sunsets te klikken. Natuurlijk ontbreekt de optie niet om zelf een foto van een zonsondergang te maken en up te loaden. Er komen regelmatig foto’s bij van allerlei onderwerpen, behalve zonsondergangen. Deze kun je een ban geven, zodat de ontwikkelaar ze uit de applicatie haalt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu