Drie nieuwe HTC-telefoons op 15 september?

Redactie
17 augustus 2010, 9:32
2 min leestijd
Drie nieuwe HTC-telefoons op 15 september?

De HTC presentatie van 15 september houdt ons al dagen wakker. Moeten wij onze spaarvarkens vast open hameren, omdat er een toptoestel aankomt? Onze Engelse collega Androidbloke heeft de uitnodiging voor de persconferentie nog eens goed onder de loep genomen. Conclusie: de rook op de afbeelding verhult niet één, maar drie nieuwe toestellen!

Veel van jullie spotten al eerder de Desire HD op de foto. Op de bewerkte prent zijn de lijnen van het logo, de cameralens en de behuizing duidelijker zichtbaar. Gezien de recente release van de iPhone 4, is het niet ondenkbaar dat HTC in de vorm van de Desire HD een tegenhanger met betere specs op de markt wil brengen.

Lees verder na de advertentie.

Achter het voorste toestel, lijkt een toestel in landscape-modus zichtbaar. Het tweede toestel dat genoemd wordt, is de Vision (ook wel Blaze G1, Desire Z, of G2 genoemd). De ronde hoeken lijken inderdaad wat op de uitgelekte foto`s van de verwachte opvolger van de G1. Onderop zijn kartelige lijnen zichtbaar; wellicht het resultaat van het digitaal blurren van het qwerty-toetsenbord.

Er is behoorlijk wat fantasie voor nodig, maar bovenaan de afbeelding lijkt nog een derde telefoon zichtbaar. Het zou een opvolger van de Legend kunnen zijn, maar laten we niet vergeten dat HTC ook nog Windows telefoons maakt. Of we er om staan te springen, is een tweede.

Ondenkbaar is het allemaal zeker niet. HTC presenteerde vaker drie telefoons tegelijkertijd. Denk aan de Desire, die gelijktijdig met de Legend en de HD mini aan het grote publiek werd getoond op het Mobile World Congress in Barcelona.

Maar ik sta er niet gek van te kijken als 15 september volledig in het teken staat van de HTC Vision/G1 Blaze. Een woordvoerder van T-mobile gaf aan dat er in september een Android smartphone uitkomt met HSPA+ ondersteuning; de Vision heeft die. De slogan `come see what HTC has dreamt up`, lijkt expliciet naar de opvolger van de G1 – oorspronkelijk HTC Dream – te verwijzen.

Wat de foto betreft: de drie vormen op de foto kunnen ook verschillende aanzichten zijn van één toestel. Wij zijn niet overtuigd van de gelijkenis met de Desire HD. De verhoudingen tussen lens, flitser en behuizing komen naar ons idee niet overeen met de uitgelekte foto`s van het toestel. Van de Vision hebben wij nog geen achterkant gezien.

Strategisch lijkt het een goede zet. HTC mist nog een high-end Android qwertyslider in het assortiment, en met de verlopen houdbaarheidsdatum van de oorspronkelijke G1 is het tijd voor een nieuw topstuk. Onze hamer ligt in ieder geval al klaar.

Wat denken jullie ervan? Vinden jullie het net zo spannend als wij?

Via: androidbloke.co.uk

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu