De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung maakt drie Galaxy S10-versies, waaronder iPhone XR-alternatief’

Thomas Haenen
12 september 2018, 16:53
2 min leestijd
‘Samsung maakt drie Galaxy S10-versies, waaronder iPhone XR-alternatief’

Samsung komt begin volgend jaar mogelijk niet met twee, maar drie nieuwe vlaggenschepen. Eén daarvan gaat de concurrentie aan met de iPhone XR, die Apple vanavond aankondigt.

Lees verder na de advertentie.

Drie Samsung Galaxy S10-modellen

Het Koreaanse bedrijf komt met een goedkopere versie van de Samsung S10, zo meldt TechnoBuffalo. Dit derde model verschijnt naast een ‘gewone’ Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus. Het goedkope model, waarvan de naam nog onbekend is, heeft een wat kleiner scherm, en mist mogelijk enkele features van zijn grote broers.

De Samsung Galaxy S10 krijgt volgens de bron een 6,1 inch-scherm, het S10 Plus-scherm wordt 6,4 inch groot. Dat is iets groter dan de toptoestellen van dit jaar, die respectievelijk 5,8 en 6,2 inch groot zijn. Het instapmodel wordt 5,8 inch. Een vingerafdrukscanner in het scherm hebben ze allemaal niet: hoewel Samsung de technologie wel test, is deze volgens de bron nog steeds niet klaar voor het grote publiek. De scanner komt daarom wederom achterop te zitten.

Samsung Galaxy J2 Core

Net als Huawei zou Samsung volgend jaar uitpakken met drie camera’s achterop de Galaxy S10 Plus. Het toestel heeft volgens de bron een primaire 12 megapixel-lens, een secundaire 16 megapixel-lens met extra brede kijkhoek en een derde telefotolens van 13 megapixel voor optische zoom. De goedkope en gewone Galaxy S10 krijgen enkel de eerste twee camera’s.

Samsungs iPhone XR-alternatief

Volgens de bron wil Samsung de derde Galaxy S10 inzetten als concurrent voor de iPhone XR, die Apple naar verwachting vanavond aankondigt. Dat toestel krijgt hetzelfde design als de nieuwe iPhone XS, maar heeft iets goedkopere hardware. Echt goedkoop wordt de iPhone XR niet: insiders rekenen op een prijs van zo’n 800 euro. Aangezien dat de adviesprijs was van de gewone Galaxy S9, verwachten we dat een eventuele ‘goedkope’ Galaxy S10 het in ieder geval qua prijs makkelijk wint van Apple.

Het duurt nog wel even tot de Galaxy S10 het levenslicht ziet. Samsung presenteert zijn smartphones doorgaans in het voorjaar. We verwachten deze nieuwe generatie op z’n vroegst pas eind februari te zien. Wel introduceert Samsung mogelijk nog voor die tijd een opvouwbare smartphone, al is de kans groot dat dit unieke toestel voorlopig slechts zeer beperkt verkrijgbaar is.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu