Droid Explorer: beheer je Android-toestel via Windows Verkenner

Droid ExplorerDroid Explorer is een desktopprogramma waarmee je je Android-toestel vanaf een Windows-pc kunt beheren. Je hebt er een geroot Android-toestel voor nodig, waarop Busybox is geïnstalleerd. Deze app combineert diverse gangbare UNIX-tools zodat je de functionaliteit van GNU’s fileutils, shellutils en dergelijke tot je beschikking hebt. Heb je Droid Explorer geïnstalleerd, dan kun je bijvoorbeeld lokale bestanden naar je toestel kopiëren, je toestel rebooten in recovery mode, APK-bestanden met een rechtermuisklik installeren en deïnstalleren en bestanden openen om lokaal te bekijken of te starten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Je krijgt ook toegang tot bestanden in andere mappen dan alleen de SD-kaart. Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar de geavanceerde gebruikers weten er wel raad mee. De naam Droid Explorer is misschien wat verwarrend, want de software is niet alleen geschikt voor de Motorola Droid, maar ook voor de HTC Dream/G1, HTC Hero, HTC Magic, Samsung Galaxy en dergelijke – als er maar rootaccess is!

Downloaden en meer screenshots bekijken: Droid Explorer

Droid Explorer

Droid Explorer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.