De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Drone: goedkope, gave en multifunctionele gamecontroller (ook voor Android)

Redactie
24 oktober 2013, 18:30
1 min leestijd
Drone: goedkope, gave en multifunctionele gamecontroller (ook voor Android)
Drone Android

De Drone Android-gamecontroller is één van de meest interessante Kickstarter-projecten van de afgelopen tijd. De kleine gamecontroller werkt met onder andere de Ouya, Android- en iOS-smartphones en -tablets, de Surface, Chromebook, Kindle Fire en je pc. De controller is voorzien van joysticks met een center click (je kunt ze daarmee indrukken), tien knoppen, twee bumpers en twee triggers. Hiermee is de Drone ook een volwaardige Android-controller.

Lees verder na de advertentie.

Drone Android-versie: de mogelijkheden

Drone Android

De Drone wordt via bluetooth met het betreffende apparaat verbonden en direct als een gamecontroller gezien. Daarnaast wordt de SDK, de technologie die gameontwikkelaars kunnen gebruiken om hun games voor de controller te optimaliseren, publiekelijk gelanceerd. Vanuit de doos ondersteunen al veel games bluetooth-controllers, ook de Drone (al dan niet optimaal hier en daar). Ook is de software van de Drone geheel opensource.

De Drone komt beschikbaar in verschillende kleuren: zwart (glimmend en mat), wit, rood, geel, blauw en groen, waarbij laatstgenoemde speciaal voor Kickstarter is ontwikkeld. Het is ook mogelijk om een eigen design aan de Drone toe te voegen. Het apparaat met 66 millimeter hoog en 120 millimeter breed. De dikte is 25 millimeter. De controller wordt geleverd met een lithuim ion-batterij die je 17 uur speelplezier geeft. Het opladen van de batterij gebeurt in vier uur, met en standby-tijd van maar liefst 7 dagen.

Drone: wat kost ‘ie?

De Drone heeft een speciale Kickstarter-prijs van 55 dollar, maar deze is gelimiteerd voor 200 backers. Daarna kost de Drone 59 dollar of meer. De verzendkosten naar Nederland zijn 15 dollar en de verwachting is dat de Drone rond december dit jaar op de deurmat valt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu