De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dropbox stopt begin 2016 met Mailbox en Carousel

Erwin Vogelaar
7 december 2015, 18:44
2 min leestijd
Dropbox stopt begin 2016 met Mailbox en Carousel

Mail-app Mailbox en foto-app Carousel gaan verdwijnen. Dropbox stopt beide apps begin 2016, zo heeft het vandaag bekendgemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Mailbox en Carousel

Clouddienst Dropbox stopt begin 2016 met twee losse apps. Allereerst de mail-app Mailbox, daar in 2013  door Dropbox werd overgenomen en vooral bekend staat  om de functie dat je mails kunt wegswipen. Maar ook fotogallerij-app Carousel moet er aan geloven. Dropbox zou zich met het stoppen van Mailbox en Carousel meer willen focussen.

Mailbox stopt

Op de officiële website van Mailbox worden gebruikers alvast voorbereid op de dag van stoppen. Op 26 februari 2016 zul je niet meer bij Mailbox kunnen inloggen en worden je instellingen verwijderd zodat automatische sorteersystemen niet doorlopen. Voordat de app stopt zal er nog wel een manier gegeven worden om deze instellingen te exporteren en bijvoorbeeld te gebruiken in de filters van Gmail.

Mailbox stopt

De lijsten die aangemaakt zijn in Mailbox zullen blijven bestaan in Gmail en iCloud, maar alle concepten  verdwijnen wel. En hoewel alle verdere data verwijderd zal worden om je privacy te waarborgen, zal je content in Gmail en iCloud daardoor niet verdwijnen. Vanaf nu wordt er niet meer aan de app gewerkt en op 26 februari zul je de app zelf moeten verwijderen van je telefoon of tablet. Apps die Mailbox aanraadt als vervanging zijn de officiële Gmail-app, Outlook en Inbox.

Carousel stopt

Vanaf 31 maart 2016 zal ook Carousel niet meer werken. Er gaat niets gebeuren met de foto’s die nu in Carousel staan, omdat ze altijd al ook op Dropbox opgeslagen stonden. Ook de privéalbums die je gemaakt hebt blijven in Dropbox bestaan. Het is enkel de losse app die stopgezet wordt en die je dus ook zelf moet verwijderen.

Carousel stopt

Vanaf 31 januari 2016 zul je geen nieuwe gedeelde albums meer kunnen maken in Carousel, of iets toevoegen aan al bestaande gedeelde albums. Deze albums kun je bekijken tot 31 maart en dan zijn ze verdwenen, omdat deze foto’s niet automatisch opgeslagen worden in Dropbox. Voor de sluitingsdatum moet je dus eerst de foto’s uit deze albums opslaan mocht je ze willen behouden. Begin 2016 zal Dropbox ook een exporttool leveren om alle gedeelde albums en gesprekken naar Dropbox of een zip-bestand te exporteren.

Heb je verborgen foto’s in Carousel staan, dan moet je deze eerst zichtbaar maken in Dropbox om ze te behouden. Mocht je door het installeren van Carousel 3GB extra ruimte in Dropbox gekregen hebben, dan mag je dit houden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu