DSP Group presenteert Android DECT-telefoon [CeBIT 2010]

Wouter Nijsen
4 maart 2010, 19:55
1 min leestijd
DSP Group presenteert Android DECT-telefoon [CeBIT 2010]
DSP Group Android Dect

Een draadloze DECT-telefoon met Android als besturingssysteem, waarom eigenlijk niet? DSP Group heeft waarschijnlijk hetzelfde gedacht en presenteert tijdens de CeBIT in Hannover de eerste Android DECT-telefoon. Door de standaard Android-installatie kan deze huistelefoon precies hetzelfde als je Android mobiele telefoon.

Daarnaast is er volgens de fabrikant een afstandsbediening en programmagids in het toestel aanwezig. Uiteraard doet deze huistelefoon het ook goed als digitale fotolijst of wekkerradio. Wi-Fi is tevens van de partij, wat betekent dat het toestel ook geschikt is voor VoIP.

Lees verder na de advertentie.

De aanwezige processor is een ARM926EJ-S op 240MHz. Indrukwekkende multimediaprestaties hoeven we van dit toestel dus niet te verwachten. Het scherm is 3,5 inch groot en de oriëntatiesensor zorgt voor automatisch schakelen tussen portrait- en landscape-weergave. De volledige lijst met specificaties kun je nalezen op de website van DSP Group. Onderstaand filmpje laat op een enthousiaste manier de mogelijkheden van dit toestel zien. Opvallend is dat in sommige scènes van het filmpje een  HTC Sense-interface op het toestel is te zien. Benieuwd of we in de toekomst meer van deze DECT-telefoon gaan zien.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's