Nieuwste BlackBerry Android-toestel DTEK50 nu te reserveren

Erwin Vogelaar
26 juli 2016, 19:28
2 min leestijd
Nieuwste BlackBerry Android-toestel DTEK50 nu te reserveren

Deze middag hadden we al de meeste informatie over het nieuwe Android-toestel van BlackBerry te pakken. Nu weten we echter ook de prijs en kun je het toestel alvast bestellen.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry DTEK50 pre-order

Vanmiddag noemde we het toestel nog de BlackBerry Neon, maar BlackBerry heeft het toestel nu officieel aangekondigd als de BlackBerry DTEK50. Het is een niet zo’n soepele naam voor een toestel dat wel heel veel lijkt op een Alcatel Idol 4 met een ander merk aan de achterkant. Het toestel wordt verkocht voor 339 euro en kun je nu pre-orderen via de BlackBerry-winkel. Het toestel wordt in de week van 8 augustus verscheept.

BlackBerry noemt de DTEK50 het veiligste Android-toestel op de markt, omdat er DTEK-beveiligingssoftware meegeleverd wordt. Met deze software krijg je een beveiligingsrating voor je toestel en tips over hoe je die kunt verbeteren. De software houdt ook je apps in de gaten en laat je weten als er iemand foto’s of video’s maakt zonder dat je het weet. Tevens kan de software waarschuwen als er zonder je kennis een tekstberichtje wordt verstuurd, of je contanten of locatie aangevraagd worden. Als je het toestel reserveert, krijg je er tevens een powerbank bij van 12600 mAh, waarmee het toestel ruim vier keer mee op te laden is.

De DTEK50 heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap zit een Snapdragon 617-processor, 3GB RAM en 16GB opslagruimte die via micro-sd uit te breiden is tot 2TB. De DTEK50 heeft aan de achterkant een 13 megapixel-camera en aan de voorkant een 8 megapixel-camera voor de selfies. De accu van 2610 mAh moet met Quick Charge 2.0 vlot opladen. Uit de doos draait het toestel op Android 6.0.1 (Marshmallow). Aan de zijkant van het toestel zit een fysieke knop die je kunt gebruiken om je favoriete app te openen of om de microfoon even op stil te zetten tijdens een telefoongesprek.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: BlackBerry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry DTEK 50
BlackBerry DTEK 50

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu