De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Dual-sim Android-telefoons in de maak die privé en werk gescheiden houden’

Redactie
24 oktober 2011, 11:27
1 min leestijd
‘Dual-sim Android-telefoons in de maak die privé en werk gescheiden houden’
'Dual-sim Android-telefoons in de maak die privé en werk gescheiden houden'

Dual-sim Android telefoons zijn er al enige tijd, maar het grote probleem bij zulke toestellen dat het moeilijk is om beide kaarten naast elkaar te gebruiken. Beide kaarten maken gebruik van hetzelfde besturingssysteem en hierdoor kunnen privé en werk moeilijk van elkaar gescheiden worden. Binnenkort zal hier verandering in gaan komen. Samsung en LG gaan telefoons maken voorzien van VMWare Horizon Mobile technologie waardoor een telefoon twee verschillende besturingssystemen naast elkaar kan draaien waarbij er eentje wordt gevirtualiseerd.

Het grote voordeel van de VMWare Horizon Mobile virtualisatietechnologie is dat binnen Android nog een een versie van Android kan draaien. Deze versie kan dan geheel worden aangepast aan je eigen voorkeur. De toepassing lijkt vooral geschikt voor de zakelijke wereld. Hierdoor kunnen speciale zakelijke programma’s in het gevirtualiseerde gedeelte van de telefoon draaien, terwijl de gebruiker ook zijn persoonlijke data en app kan gebruiken op de telefoon. Zo kan de ICT-afdeling het zakelijke gedeelte beheren, terwijl de gebruiker niet hoeft in te leveren op functionaliteit.

Lees verder na de advertentie.

Om VMWare te gebruiken op de mobiele telefoon is een processor nodig van 700 MHz en 512 MB RAM aan werkgeheugen. Dat betekent dat de gemiddelde midrange-telefoon al krachtig genoeg is om de software te kunnen draaien. Naar verwachting zullen onder meer Vodafone en Telefonica binnenkort diverse dual-sim Android-telefoons uit gaan brengen in Europa.

Bron: Ars Technica

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu