‘Samsung Galaxy S9 heeft dualsim en Intelligent Scan-optie’

Thomas Haenen
29 januari 2018, 9:31
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 heeft dualsim en Intelligent Scan-optie’

De release van de Samsung Galaxy S9 nadert en steeds meer details van het aankomende vlaggenschip lekken uit. Bronnen suggereren dualsim-ondersteuning en een nieuwe ‘Intelligent Scan’-herkenning.

Lees verder na de advertentie.

Dualsim Samsung Galaxy S9 uitgelekt

Samsung brengt vrijwel ieder jaar een dualsimversie van zijn vlaggenschip, maar doorgaans wordt deze niet in Nederland verkocht. Het lijkt er echter op dat deze variant hier dit jaar wel gaat verschijnen. Op de site van Samsung Duitsland is dit weekend een ondersteuningspagina voor de ‘SM-G960F/DS’ te vinden. G960F is het waarschijnlijke modelnummer van de Galaxy S9, DS de aanduiding die Samsung voor dualsim-smartphones gebruikt. Overige informatie is nog niet op de site te vinden.

Een dualsim-smartphone biedt ruimte voor twee simkaarten tegelijk. Dat is handig als je bijvoorbeeld aparte abonnementen hebt voor werk en privé, of als je vlak bij de grens woont. Tot voor kort werden dualsim-smartphones nauwelijks in Nederland verkocht, maar daar lijkt verandering in te komen. Steeds meer fabrikant verkopen toestellen met ruimte voor twee simkaarten.

Samsung Intelligent Scan

Tevens krijgt de Galaxy S9 waarschijnlijk een ‘Intelligent Scan’-optie. Verwijzingen naar die feature zijn ontdekt in de Android 8.0-bèta voor de Samsung Galaxy Note 8. Een kleine animatie die in de software verstopt zit, suggereert dat het om een combinatie van de irisscanner en gezichtsherkenning gaat. Dat moet voor snellere ontgrendeling zorgen in situaties met minder licht.

Aangezien deze feature niet op de Galaxy S8 en Note 8 zit, is het waarschijnlijk dat Samsung Intelligent Scan met de Galaxy S9 introduceert. Volgens de laatste geruchten heeft die smartphone namelijk een verbeterde 3D-camera voorop die als gezichtsscanner dient, vergelijkbaar met de Face ID-sensor op de iPhone X.

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden op 25 februari officieel gepresenteerd. De smartphones liggen vervolgens vanaf 16 maart in de winkels, met een adviesprijs ergens tussen de 800 en 900 euro. Een eventuele dualsimversie kost waarschijnlijk een paar tientjes meer.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu