Duitse importstop dreigt voor Android-toestellen

htc magicOp 14 mei neemt het Oberlandesgericht Karlsruhe een beslissing over de verkoop van UMTS-toestellen in Duitsland. Inzet is een conflict over patenten die toestelmaker HTC zou hebben overtreden. In het ergste geval dreigt een importverbod. Ook de mobiele operators T-Mobile en Vodafone kunnen getroffen worden door zo’n zelfde importverbod. De Beierse patentbeheerder IP-Com heeft een klacht ingediend, met als inzet of HTC toestellen met UMTS mag verkopen. HTC kan waarschijnlijk nog tot 2010 gewoon UMTS-toestellen blijven verkopen, tenzij er eerder een oplossing komt. HTC werkt bijvoorbeeld aan een software-update waardoor het patent in kwestie kan worden omzeild.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Waarom de strijd nu precies rond Android-toestellen is opgelaaid terwijl het om om UMTS-toestellen gaat, is niet helemaal duidelijk. Onderstaande website heeft een uitgebreide analyse van de achtergronden.

Meer info: Golem (Duits)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.