‘Hangouts en Messenger worden uitgefaseerd voor Allo en Duo’

Erwin Vogelaar
22 juli 2016, 19:13
2 min leestijd
‘Hangouts en Messenger worden uitgefaseerd voor Allo en Duo’

Deze zomer zouden eindelijk de apps Allo en Duo gelanceerd moeten worden, de nieuwe communicatie-apps van Google. Een bèta-tester stelt nu meer informatie te hebben.

Lees verder na de advertentie.

Duo en Allo informatie

Op Reddit stelt gebruiker LTNGNX dat hij een ‘third level bètatester’ is van zowel Allo en Duo, de twee nieuwe communicatie-apps van Google die later deze zomer nog zouden moeten verschijnen. Allo is een chat-app waarin Googles nieuwe persoonlijke assistent verwerkt zit, terwijl Duo een app is speciaal voor videogesprekken. Tot nu toe was het de bedoeling dat deze apps naast de bestaande apps Hangouts en Messenger zouden bestaan, maar dat lijkt nu toch niet het geval te zijn. LTNGNX stelt nu dat Messenger en Hangouts langzaam uitgefaseerd gaan worden en zowel Allo als Duo standaard bij Android 7.0 (Nougat) geïnstalleerd worden. Allo heeft namelijk ook sms en Google Voice-ondersteuning.

allo informatie

Aanvankelijk zal Allo enkel met één apparaat verbonden kunnen worden. Later wordt het ook mogelijk om de app via het web of met andere apparaten te gebruiken, hoewel LTNGNX niet kan zeggen wanneer dat zal gebeuren. De Reddit-gebruiker stelt wel dat deze apps zeer belangrijk zijn voor Google. Het bedrijf zou beide apps als directe concurrentie tegenover iMessage en FaceTime van Apple willen zetten.

Als de informatie van LTNGNX waar blijkt te zijn, stuurt Google tegenstrijdige berichten uit. Eerder heeft het bedrijf namelijk laten weten dat Hangouts gewoon blijft bestaan. Wellicht heeft Google nu ook door dat dit toch niet zo’n strak plan is. Toen we eerder een kijkje namen naar Googles moeilijke geschiedenis met berichten-apps, schreven we al: “Terwijl andere bedrijven de focus op een enkele app leggen om zo de strijd met de concurrentie aan te gaan, lijkt Google vooral in gevecht met zichzelf te zijn. De consument blijft verward achter.” Hopelijk vindt Google met Allo en Duo waar het naar op zoek is, zodat over een paar jaar het weer opnieuw geprobeerd wordt.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu