De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Duo vervangt Hangouts als vooraf geïnstalleerde app op Android

Erwin Vogelaar
7 oktober 2016, 19:34
2 min leestijd
Duo vervangt Hangouts als vooraf geïnstalleerde app op Android

Duo vervangt Hangouts als verplichte vooraf geïnstalleerde app op Android. Fabrikanten mogen Hangouts nog wel blijven installeren als ze daar behoefte aan hebben.

Lees verder na de advertentie.

Duo vervangt Hangouts

Google blijft volhouden dat de app Hangouts niet verdwijnt nu we aan de slag kunnen met zowel berichten-app Allo als videobel-app Duo. Toch wordt de rol die Hangouts speelt steeds kleiner. De nieuwste nagel aan de doodskist is dat Google fabrikanten van Android-smartphones niet meer verplicht om de app vooraf op hun toestellen te installeren. Daarvoor in de plaats komt Duo. Andere apps die standaard geïnstalleerd moeten worden bestaan uit onder andere Chrome, YouTube, Gmail, Google Maps en de Play Store.

duo vervangt hangouts

Het laten vallen van Hangouts is overigens niet verplicht. Fabrikanten kunnen er voor kiezen om de app nog steeds vooraf te installeren. Dit zal in de praktijk waarschijnlijk nauwelijks gebeuren. Fabrikanten zien doorgaans liever minder verplichte apps van Google, zodat kopers eerder de apps die ze zelf gemaakt hebben zullen gebruiken. Zo zal menig fabrikant er voor kiezen om een eigen berichten-app op de toestellen te plaatsen in plaats van Hangouts. De eis om Hangouts vooraf te installeren wordt vanaf 1 december losgelaten. Vanaf dan zal Duo dus standaard op toestellen gaan verschijnen. Google stelt echter Hangouts nog steeds te ondersteunen en dat er geen reden is om te denken dat het bedrijf hier binnenkort mee stopt.

Het is opvallend dat Google niet Allo kiest als verplichte vervanging voor Hangouts. Het is mogelijk dat Allo later nog een verplichte app wordt voor fabrikanten, maar 1 december daar direct een goed moment voor geweest. Google lijkt nu vooral bezig om Duo te pushen als dé communicatie-app. Ook op de Pixel en Pixel XL zit bijvoorbeeld Duo al ingebakken, maar niet Allo. Wellicht heeft Google door dat Android-gebruikers toch liever bij hun vertrouwde berichten-apps zoals Telegram en WhatsApp blijven.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu