E3 2018: deze 3 bekende gameseries komen naar je smartphone

Erwin Vogelaar
11 juni 2018, 16:28
3 min leestijd
E3 2018: deze 3 bekende gameseries komen naar je smartphone

Tijdens gamebeurs E3 2018 valt op dat verschillende bekende gameseries naar naar Android-smartphones komen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

E3 2018 smartphonegames: Deze games komen naar je Android

Deze week wordt in Los Angeles de Electronic Entertainment Expo (E3) gehouden. Bijna alle grote gamebedrijven laten tijdens dit evenement hun nieuwste spellen zien. Dit jaar komen er opeens opvallend veel populaire gamereeksen naar Android, met onder andere Command & Conquer en The Elder Scrolls.

E3 2018 is nog bezig en de komende dagen worden er nog presentaties gehouden door uitgevers als Nintendo, Square-Enix, Ubisoft en Sony. De kans is dus groot dat er nog meer toffe nieuwe smartphonegames worden onthuld. Is dat het geval, dan updaten we dit artikel.

1. Command & Conquer: Rivals

De strijd tussen Brotherhood of Nod en GDI barst weer los in Command & Conquer. Deze bekende RTS-gameserie komt naar de smartphone als een soort Clash Royale. Het doel in elk kort potje is om de basis van de andere speler te vernietigen. Dat je doe je door twee raketten af te vuren. Via Tiberium, dat langzaam binnenloopt, koop je nieuwe manschappen en voertuigen om de raketsilo’s aan te vallen of juist te verdedigen.

Onderstaande video laat flink wat gameplay van Command & Conquer: Rivals zien, zodat je een goed beeld krijgt over hoe de game speelt. Een voorlopige versie van Rivals is nu al in de Play Store te vinden, al moet je je dan wel eerst aanmelden voor de testversie via deze pagina.

2. The Elder Scrolls: Blades

Naast kaartspel The Elder Scrolls: Legends, komt later dit jaar ook The Elder Scrolls: Blades uit. Blades moet een volledige first person The Elder Scrolls-game zijn waarin je kerkers binnenstapt, de wereld verkent en een stadje opbouwt. De hele game is gebouwd rond aanraakbesturing, waardoor je via simpele tikken en bewegingen spreuken afvuurt en met je zwaard slingert.

In je de game kun je eindeloos dungeons bezoeken om te vechten en sterker te worden. Daarnaast neem je het in de Arena op tegen een andere speler. Het belangrijkste onderdeel van de game is The Town, waarin je als lid van de Blades je stad opbouwt.

Interessant is dat de volledig game te spelen is in landschap- en portretmodus. Ook werkt Blades samen met andere versies van de game. Je kunt onder andere het dorpje van je vrienden bezoeken die de game via een spelcomputer of virtual reality spelen. The Elder Scrolls: Blades komt op 1 september uit en is dan gratis beschikbaar.

3. Gears Pop!

Gameserie Gears of War zit vol met stoere personages, maar in de smartphoneversie moet je het doen met aandoenlijke Funko Pop-versies. Funko Pop is een bekend merk van verzamelbare fysieke poppetjes van onder andere gamepersonages. Nu krijgen de poppetjes dus een eigen game. Er is nog weinig bekend over Gears Pop!, maar de focus ligt ongetwijfeld op het verzamelen van Gears of War-poppetjes. De game komt in 2019 uit.

Games die je nu al kunt spelen

Kun je niet wachten op deze games? Geen nood, want er staat genoeg tofs in de Play Store om nu al avonturen mee te beleven. Check bijvoorbeeld de beste Android-games van mei die we hebben uitgekozen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's