De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit zijn de 7 tofste smartphonegames van E3 2019

Erwin Vogelaar
11 juni 2019, 19:06
3 min leestijd
Dit zijn de 7 tofste smartphonegames van E3 2019

Naast een nieuwe Xbox-console, Halo, Avengers en zoveel meer had E3 2019 natuurlijk ook smartphonegames. Wij zetten de tofste Android-games op een rij.

Lees verder na de advertentie.

De 7 tofste E3 2019 smartphonegames

De Electronic Entertainment Expo is het jaarlijkse evenement waar gamebedrijven hun nieuwe games uit de doeken doen. Ook dit jaar was het weer een feestje. Zo kondigde Microsoft een nieuwe spelcomputer aan met de eerste beelden van Halo Infinite, en liet Square-Enix meer zien van de Final Fantasy VII-remake en Avengers.

Een game-evenement kan tegenwoordig natuurlijk niet zonder smartphonegames. Deze categorie sneeuwt echter snel onder door al die andere grote titels. Daarom zetten wij de meest interessante Android-games voor je op een rij!

1. Tom Clancy’s Elite Squad

De helden uit allerlei Tom Clancy-games, zoals Splinter Cell, Rainbow Six en The Division, komen samen om te strijden op je smartphone. De game lijkt op een tactische shooter, waarin jij vanaf boven toekijkt. Op de website van de game kun je jezelf alvast inschrijven.

2. Sky: Children of the Light

De makers van Flower en Journey komen met Sky, een game waarin je met elkaar een bijzondere wereld ontdekt vol geheimen. De stijl heeft wat weg van Journey, maar dan met veel meer kleur. De makers beloven de wereld van Sky steeds verder uit te breiden met nieuwe avonturen. De game komt eerst alleen uit voor Apple-apparaten, maar Android is al bevestigd voor later.

3. Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition

Final Fantasy Crystal Chronicles kwam in 2004 uit voor de Nintendo GameCube. Komende winter krijgt de game een nieuw leven, met een opgepoetste remaster. Deze versie komt niet alleen naar de Nintendo Switch en PlayStation 4, maar ook naar smartphones. Met een online modus is het met deze versie mogelijk om samen met vrienden op avontuur te gaan en monsters te verslaan.

4. Gears POP!

Populaire Xbox-gameserie Gears of War komt naar smartphones, maar niet zoals je verwacht. De helden en monsters zijn veranderd in Funko POP-poppetjes en strijden tegen elkaar om de winst. De game kun je zien als een soort Clash Royale, waarin het je doel is om de tegenstander aan het andere eind van het speelveld te verslaan. Dat doe je door langzaam terrein te winnen en daarvoor moet je tactisch nadenken. De game is al te vinden in de Play Store.

5. Commander Keen

Uitgever Bethesda kiest ervoor om een klassieker van stal te halen: Commander Keen! In de game is Dadmiral Keen ontvoerd en enkel tweeling Billie en Billy kunnen hem redden. Daarvoor gebruiken ze een hele hoop gadgets. Ook kunnen ze het tegen elkaar opnemen in een multiplayermodus. Op de officiële website kun je jezelf alvast inschrijven.

6. Romancing SaGa 3 & SaGa Scarlet Grace: Ambitions

Square-Enix brengt twee titels uit de SaGa-serie naar het westen. Twee flinke rpg’s voor heel wat uren speelplezier. Romancing SaGa 3 uit 1995 komt als een remastered versie naar je smartphone. En SaGa Scarlet Grace: Ambitions is een verbeterde versie van het in 2016 verschenen SaGa: Scarlet Grace. Toen kwam de game enkel voor de PlayStation Vita uit in Japan.

7. The Elder Scrolls: Legends – Moons of Elsweyr

Kaartgame The Elder Scrolls: Legends krijgt een uitbreiding. Deze keer draait alles om de Khajiit, die worden bedreigd door de Imperial. Tevens laten draken van zich horen, die op hun eigen manier paniek veroorzaken. In de game betekent dat onder andere dat er meer dan 75 nieuwe kaarten worden toegevoegd. De uitbreiding bevat ook nieuwe muziek.

Meer games

Kun je niet wachten op deze games? Geen zorgen, want er is nu ook een hele hoop te spelen. Check de vijf beste Android-games van mei 2019, met onder andere KIDS en Daggerhood. Daarnaast zijn tijdens deze E3 veel meer details rond Stadia onthuld, de gamestreamingdienst van Google. Dit zijn alle Google Stadia-games die al bevestigd zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's