Ecopad Android-tablet concept heeft nooit een lege accu

Wouter Nijsen
29 mei 2011, 12:36
2 min leestijd
Ecopad Android-tablet concept heeft nooit een lege accu
ecopad_Android_1

Android-tablets worden steeds krachtiger en het zal niet lang meer duren voordat tablets veel van de taken van een notebook kunnen overnemen. Met het gebruik van steeds snellere processors stijgt ontegenzeggelijk ook het energieverbruik ondanks alle besparende maatregelen als extra energiezuinige touchscreens. Toch zou in de nabije toekomst echter wel eens zo kunnen zijn dat je geen oplader meer nodig hebt om de accu van je Android-tablet op te laden.

Het creatieve trio Jun-se Kim, Yonggu Do en Eunha Seo heeft namelijk de Ecopad bedacht, een tablet dat zijn eigen energie kan opwekken. Om dit te bewerkstelligen wordt bij het Ecopad-concept gebruik gemaakt van een NANO- piëzoelectrische laag. Deze laag bevindt zich direct onder het touchscreen en wekt energie op, elke keer als je het scherm gebruikt om te typen, swypen of iets selecteert. Volgens de bedenkers wekt deze laag voldoende energie op voor het tablet zodat je geen wandcontactdoos en losse adapter meer nodig hebt. Om het systeem goed te laten werken is een betrekkelijk licht operating system noodzakelijk en Android zou hier prima dienst kunnen doen.

Lees verder na de advertentie.

ecopad_Android_2

Een tablet dat zijn eigen energiecentrale is, zou natuurlijk voor de hardcore gebruikers een uitkomst zijn. Er wel echter wel een oplossing moeten komen voor de fervente filmkijkers; immers bij het kijken raak je het scherm niet aan waardoor er geen energie opgewekt zal worden. Of we snel een dergelijk tablet dat helemaal zijn eigen energie opwekt in de winkel gaan tegenkomen is nog maar de vraag. Wellicht is er een fabrikant die met het idee aan de slag gaat, al is het alleen maar omdat deze techniek als een soort extender kan dienen waarmee het gebruik van een tablet de accuduur zou kunnen verlengen. Meer info over het Ecopad concept is te vinden op de website van Yanko Design

ecopad_Android_3
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu