ECS gaat Android-netbook van nog geen $500 uitbrengen

eee pc met snapdragon
Elitegroup Computer Systems (ECS) heeft op de Computex een Android-netbook laten zien, die in het vierde kwartaal van 2009 op de markt komt. De ECS T800 gaat maar $500 kosten, heeft een 8,9 inch scherm en weegt nog geen kilo.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De behuizing is van metaal. Je moet wel genoegen nemen met een relatief klein toetsenbord. ECS is een fabrikant die op contractbasis levert, dus het kan zomaar zijn dat je de T800 dit najaar onder een heel andere naam in de winkel ziet liggen, bijvoorbeeld met het logo van een mobiele operator of grote pc-fabrikant.

ECS gebruikt voor de T800 een ARM-gebaseerde OMAP3-processor van Texas Instruments. Er komen twee versies, met een processorsnelheid van respectievelijk 800 MHz en 1 GHz.

Op Computex zijn genoeg Android-notebooks te zien: Acer kondigde een Aspire One op Android aan en ASUS demonstreerde er een Eee PC. Met die Eee PC was trouwens iets bijzonders aan de hand: het was een fanless uitvoering met 1GHz Snapdragon-processor. Die is energiezuindig waardoor de batterij langer meegaat. Op Computex waren overigens ook al 1,3 GHz Snapdragon-processoren te zien met verbeterde grafische prestaties. Snapdragon-processoren van 1,5 GHz zijn ook al in de maak. De netbook op de foto hierboven is een Eee PC.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.