De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit is Googles nieuwe open platform voor beacons

Redactie
16 juli 2015, 9:22
1 min leestijd
Dit is Googles nieuwe open platform voor beacons

Google heeft  Eddystone onthuld, een open platform voor beacons. Met de technologie hoopt Google beacons universeler en gebruiksvriendelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Beacons zijn kleine apparaten die via bluetooth low energy verbinden met andere apparaten in de buurt, meestal smartphones of tablets. Deze  beacons worden bijvoorbeeld gebruikt om relevante informatie bij een specifieke locatie te geven, zoals in een museum in de buurt van een schilderij. Of in een winkel, waarna een beacon een actie kan veroorzaken zodat je direct alle aanbiedingen binnen de winkel ziet.

Dit kun je met Eddystone

Eddystone wordt een concurrent van de  iBeacon, Apples variant voor beacons. In tegenstelling tot de  iBeacon is Eddystone geheel opensource en compatibel  met zowel Android als iOS. De technologie is al beschikbaar op sommige beacons, waaronder die van BKON en Radius Networks, en biedt meer mogelijkheden dan de huidige beacon-technologieën. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om allerlei urls te versturen, waarmee gebruikers een website kunnen openen – handig wanneer een reiziger via zijn smartphone wil inchecken bij een hotel. De beacon kan direct de inchecksite naar de smartphone versturen.

beacons

Eddystone biedt echter meer. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om apps te starten en een specifieke actie uit te voeren. In plaats van dat een hotel een inchecksite toont, wordt dan de app van het hotel opgestart en kunnen gebruikers op deze manier inchecken. Daarnaast krijgt Eddystone de optie om de beacon ‘persoonlijker’ te maken door specifieke informatie naar jouw apparaat te versturen. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om je bagage te vinden zodra je het vliegtuig verlaat.

Eddystone in beeld

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu