Eén op de drie Android-telefoons draait op Froyo

android-versieGoogle beweert dat 33,4 procent van alle Android-telefoons draait op Android 2.2 (Froyo). Enkele weken geleden was dat nog maar 28,7 procent. Overigens is Android 2.1 (Eclair) nog steeds de populairste Android-versie met een marktaandeel van 40,4 procent. Android 1.5 en 1.6 verdelen de rest van de buit.

In Nederland zijn de HTC Desire en de Google Nexus One de enige toestellen met Android 2.2. Binnenkort volgen meer HTC-toestellen, de Dell Streak en de Samsung Galaxy S.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Froyo is door Google ontwikkeld om de snelheid van het mobiele besturingssysteem te verbeteren. Daarnaast introduceert Android 2.2 de Flash-player van Adobe.

Op dit moment werkt Google aan nieuwe versies van Android, zoals Gingerbread (meer mogelijkheden om je Android-telefoon te personaliseren) en Honeycumb (speciaal voor tablets). Het is nog onduidelijk wanneer deze versies uitkomen, maar waarschijnlijk lanceert Google aan het eind van dit jaar Gingerbread.

Via: Networkworld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.