Eén van de eerste widgets voor Android 1.5: Power Widget

power widgetAls je Android 1.5 hebt geïnstalleerd wil je vast iets met widgets gaan doen. Wat het lastig maakt is dat externe ontwikkelaars nog nauwelijks aan het maken van Android-widgets zijn toegekomen. Eén van de eerste is Power Widget, te vinden op xAndroid.org en in de Android Market. Deze eenvoudige widget toont het actuele batterijniveau in een cijfer tussen 0 en 100 op je Android-startscherm. Het batterijniveau is in kleine, lichtgrijze letters af te lezen. Om de widget te kunnen installeren heb je natuurlijk wel Android versie 1.5 nodig.

Wat het aanbod van andere ontwikkelaars betreft: op de (erg handige!) website Cyrket.com kun je al wel ‘widgets’ vinden, maar daarbij gaat het om add-ons van twee applicaties: dxTop en aHome.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


In beide gevallen draaien de widgets binnen een andere applicatie, bijvoorbeeld de Recorder Widget (waar je ook nog een tweede, betaalde applicatie voor nodig hebt) of de Weather Widget van dxTop. De hierboven besproken Power Widget werkt wel gewoon op zichzelf, zonder extra applicaties.

Meer info: xAndroid.org
Tipgever: Tom, bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.