Apps worden door één op de vier gebruikers maar eenmaal gebruikt en daarna vergeten. Dit laat zien dat Google de juiste weg inslaat met Instant Apps.
Lees verder na de advertentie.
Eenmalig gebruik apps
Volgens cijfers van Localytics, met een userbase van 37,000 apps, worden apps door 23 procent van de gebruikers maar eenmaal geopend. Dit is iets beter dan vorig jaar, toen maar liefst 25 procent van de gebruikers een gemiddelde app maar eenmaal openden. Waarom dit gebeurt blijkt niet uit de cijfers, maar er zijn meerdere redenen voor te bedenken. Zoals dat de app tegenviel of dat gebruikers maar een enkele functie éénmalig nodig hadden. Om die laatste reden gaat Google zich nu storten op Instant Apps.
Voor app-makers zijn deze cijfers natuurlijk geen goed nieuws. Ontwikkelaars willen dat gebruikers hun applicaties blijven gebruiken, zodat ze onder andere advertenties blijven zien. Google lijkt nu echter meer aan de gebruikers te denken met Instant Apps. Android-gebruikers die even snel een functie uit een app nodig hebben en niet de volledige app willen downloaden, kunnen dat doen.
Lees ook: Zo werken de Instant Apps van Android
Instant Apps bieden een soort middenweg tussen websites en smartphone-apps. Door het drukken op een url kom je in de app terecht en kun je direct door de volledige app wandelen. Enkel de elementen die je nodig hebt worden ingeladen, waardoor je onderdelen die je toch niet gaat gebruiken niet hoeft te downloaden. De cijfers van Localytics laten in ieder geval zien dat Google de juiste weg opgaat met Instant Apps.
Pushberichten
Ook opvallend uit de cijfers van Localytics, is dat apps die gebruik maken van pushberichten of in-app berichten, de meeste gebruikers vast weten te houden. Dus die vervelende berichten over dat je de app weer moet openen voor het een of ander zullen voorlopig niet verdwijnen, want die berichten werken goed.