Eenvoudig Airpush notificaties op je Android-telefoon blokkeren

Wouter Nijsen
14 juni 2011, 10:43
1 min leestijd
Airpush ads_Android

Enige tijd geleden kon je hier op Android Planet lezen over Airpush, een nieuwe advertentiedienst voor Android. Applicaties die samenwerken met de Airpush technologie kunnen advertenties als notificatie op je Android-telefoon laten zien, zelfs als de betreffende app niet gebruikt wordt. Airpush is natuurlijk een manier voor ontwikkelaars om broodnodige inkomsten te genereren, maar als gebruiker kun je deze advertentiedienst betrekkelijk eenvoudig blokkeren.

De eenvoudigste manier is om gewoon de betreffende Airpush-app te verwijderen en de ontwikkelaar op de hoogte stellen van het gegeven dat je de app niet meer gebruikt omdat je je stoort aan de Airpush-advertenties. Heb je echter meerdere apps geïnstalleerd die Airpush gebruiken dan kan het wel eens lastig worden om ze allemaal te vinden en te verwijderen. AirPush Detector is een tool die apps opspoort die gebruik maken van Airpush, zodat je ze eenvoudig kunt verwijderen. Je bent dan zeker weten verlost van de notificaties met advertenties, maar je bent direct ook een aantal apps kwijt die je vermoedelijk toch graag gebruikte.

Lees verder na de advertentie.

Gelukkig is er ook nog een gulden middenweg genaamd AirPush Permanent Opt-out. Deze tool doet niets anders dan ervoor zorgen dat Airpush notificaties niet langer op je Android-telefoon verschijnen zodat je de betreffende apps die gebruik maken van deze advertentiedienst, toch nog gewoon kunt gebruiken. Beide tools zijn gratis te downloaden in de Android Market maar zijn wel een vorm van broodroof. Wil je af van de Airpush notificaties maar gun je een ontwikkelaar wel inkomsten, neem dan eens contact op met de ontwikkelaar van een app om een donatie te doen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu