De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eenvoudig tekst in apps vertalen met Google Translator Toolkit

Redactie
31 maart 2012, 12:17
1 min leestijd
Eenvoudig tekst in apps vertalen met Google Translator Toolkit
Eenvoudig tekst in apps vertalen met Google Translator Toolkit

Google heeft haar Translator Toolkit geschikt gemaakt voor Android-apps. Nu kunnen ontwikkelaars gemakkelijk teksten in apps vertalen. Zo kan je met de toolkit eenvoudig stukken tekst in de code van je app opzoeken en deze vertalen. Deze vertalingen zijn niet perfect, maar geven wel een redelijke indicatie van wat er staat. Met de WYSIWYG-editor kan je teksten snel handmatig aanpassen. De tool moet ervoor zorgen dat teksten in apps vaker kunnen worden aangeboden in de moedertaal van de gebruiker.

Voor de Google Translator Toolkit wordt gebruik gemaakt van Google Vertalen, een handige dienst waarmee je snel stukken tekst kunt omzetten in diverse talen. Deze vertaling is meestal niet één op één, maar meestal wel goed genoeg om er snel achter te komen waar het verhaal over gaat.

Lees verder na de advertentie.

Het voordeel van de Translator Toolkit is dat ontwikkelaars hun apps zo sneller kunnen lokaliseren. Zo kunnnen stukken tekst in diverse kleuren worden aangegeven en is te lezen hoeveel karakters lang de teksten zijn. Zo kunnen lange stukken tekst op mobiele apparaten vermeden worden. Dankzij het snelle vertalen zullen meer apps in meerdere talen worden aangeboden. Dit vergroot de kans dat meer mensen geïnteresseerd zijn in de apps.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu