‘Eerste Android 4.4 screenshots tonen kleine verbeteringen’

Gijs Ettes
3 oktober 2013, 13:57
1 min leestijd
‘Eerste Android 4.4 screenshots tonen kleine verbeteringen’
Android 4.4 screenshots

Uit Android 4.4 screenshots en een hands-on met een vroege versie van het besturingssysteem blijkt dat KitKat voornamelijk kleine verbeteringen met zich meebrengt. Gadget Helpline ging aan de slag met een bètaversie van Android 4.4 en kwam een aantal subtiele visuele en technische wijzigingen tegen.

Zo heeft Google in deze Android-versie onder andere subsecties aan de instellingen toegevoegd voor printen en betalen. In Android 4.4 is het makkelijk om vanuit de galerij te printen en naar alle waarschijnlijkheid biedt het besturingssysteem op korte termijn de mogelijkheid middels nfc betalingen te doen, zodat je hiervoor geen aparte app benodigt.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe mogelijkheden in Android 4.4

Nieuwe toevoegingen zijn verder de optie ‘Manage Mobile plan’ en de mogelijkheid om te voorkomen dat apps op de achtergrond data gebruiken wanneer je bent verbonden met een persoonlijke hotspot. Dit laatste voorkomt hopelijk een hoge telefoonrekening wanneer je aan het tetheren bent met je Android.

Android 4.4 introduceert daarnaast een aantal visuele veranderingen: animaties lopen iets soepeler en de pictogrammen in de meldingenbalk bovenin zijn nu wit in plaats van blauw. De Telefoon-app heeft een make-over gekregen waardoor de kleur blauw meer naar voren komt en de opties om foto’s te bewerken, zijn uitgebreid. Nieuw zijn de Tilt-shiftbewerking en de mogelijkheid om kleuren in foto’s te verminderen (‘Posterize’) of ze negatief te maken.

Naast de gebruikelijke Google-programmatuur bevat Android 4.4 ten slotte standaard de apps Drive, Keep (notities maken) en Quickoffice (tekstverwerken). Zoals we gewend zijn van Google zijn, werken deze goed met elkaar samen. Vanuit Quickoffice kun je bijvoorbeeld direct je documenten in de cloud (Drive) bekijken en bewerken. Handig!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu