Met deze aanpassingen moet Android 9.0 iPhone-gebruikers laten overstappen

Thomas Haenen
12 februari 2018, 17:12
2 min leestijd
Met deze aanpassingen moet Android 9.0 iPhone-gebruikers laten overstappen

Google gaat zich met Android 9.0 vooral richten op iPhone-gebruikers, zo claimen bronnen. De volgende versie van Android gaat daarom onder andere de ‘notch’ bovenaan in beeld ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Android 9.0-geruchten suggereren iPhone-features

De opvolger van Android 8.0 (Oreo) heeft intern de codenaam ‘Pistachio Ice Cream’, zo meldt Bloomberg. Volgens de doorgaans betrouwbare bron richt Google zich met deze Android-update vooral op iPhone-gebruikers.

Het zoekbedrijf hoopt meer high-end smartphones te verkopen met een aantal features die vooral vlaggenschepen verbeteren. Zo heeft het bedrijf flinke designverbeteringen gepland die Android klaarstomen voor de toekomst.

1. Ondersteuning voor notch, dubbele schermen en meer

Zo verwacht Google dat 2018 het jaar van de ‘notch’ wordt. Apples iPhone X heeft een voorkantvullend scherm met slechts een kleine inkeping aan de bovenkant voor de camera’s en enkele sensoren. Android P gaat ook ondersteuning bieden voor deze inkeping, zodat apps en andere software rekening houden met een notch.

essential phone

Google is echter ook direct aan het voorsorteren op andere scherminnovaties. Zo moet Android P geschikt zijn voor smartphones met opvouwbare schermen, dubbele schermen en andere rare vormfactoren. Daarmee is het bedrijf maar net op tijd. De Essential Phone heeft al een notch, terwijl Huawei waarschijnlijk ook de P20 Lite een inkeping geeft.

2. Nieuw ontwerp: einde voor Material Design?

Ook hint Bloomberg naar een ‘compleet nieuw design’ voor Android. De laatste grootste wijziging aan het ontwerp van het besturingssysteem dateert alweer uit 2014, toen Google met Android Lollipop ‘Material Design‘ introduceerde. De laatste weken zoemen er al geruchten rond dat Google werkt aan een opvolger van Material Design, en dat lijkt dit bericht te bevestigen. Wat we precies kunnen verwachten, blijft onduidelijk.

3. Overal en altijd Google Assistant

Tot slot mikt Google op een verregaande integratie van de Assistant. De stemgestuurde assistent staat nu al standaard op elke Android-smartphone, maar Google wil klaarblijkelijk nog een stapje verder gaan. Zo wordt de Assistant onder andere ingebouwd in verschillende apps, en krijgt deze een prominentere plek op het homescreen.

De precieze plannen zijn op dit moment nog wat onduidelijk, maar ze suggereren dat de zoekgigant wil demonstreren dat Android ook qua vlaggenschepen de strijd van Apple kan winnen. Meer horen we waarschijnlijk wel. Begin mei vindt namelijk Google I/O plaats, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. Daar ontvouwt men doorgaans nieuwe software, waaronder belangrijke Android-updates.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu