Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze smartphones krijgen als eerste de Android Pie-update

Wouter Nijsen
7 augustus 2018, 15:25
2 min leestijd
Deze smartphones krijgen als eerste de Android Pie-update

Nu Android Pie officieel is uitgebracht voor de Google Pixel-toestellen, vragen veel gebruikers zich af wanneer de update voor hun toestel verschijnt. Dit zijn de Android-smartphones die als eerste een update naar Pie kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Android Pie smartphones: wie zijn als eerste?

Zoals gebruikelijk rolt Google de Android Pie-update eerst naar zijn eigen toestellen uit, namelijk de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. De laatste Nexus-toestellen die verschenen, de 6P en 5X, vallen helaas buiten de boot, en dus zijn er geen toestellen die officieel in Nederland zijn uitgebracht en al over Android Pie beschikken. Gelukkig zijn er dit jaar meer toestellen dan ooit die snel een update krijgen.

Google Pixel 2 XL cameraprobleem

De Android Pie-bèta was dit jaar voor het eerst ook direct op smartphones van andere fabrikanten beschikbaar. Google belooft dat deze toestellen, die we hieronder opsommen, ‘deze herfst’ worden bijgewerkt naar Pie. Dit is dus uiterlijk eind december. De precieze releasedata maken de fabrikanten waarschijnlijk later dit jaar bekend. Heb je dus één van de volgende toestellen, dan kun je relatief snel aan de slag met de nieuwe Android-versie.

Android One

Ook voor toestellen die onderdeel zijn van het Android One-programma geldt dat ze deze herfst een update krijgen. Ook hier vallen smartphones van verschillende fabrikanten onder, zoals Nokia, Xiaomi en HTC. Hieronder zetten we de verschillende Android One-telefoons op een rijtje die vlot een Android Pie-update ontvangen.

Android Enterprise Recommended

Google belooft ook zo veel mogelijk toestellen uit het Android Enterprise Recommended-programma voor het einde van dit jaar bij te werken. Enterprise Recommended is een speciaal initiatief van Google om organisaties te helpen bij het selecteren van Android-apparaten voor groepen medewerkers. Met een toestel die in het programma valt, heb je bovendien een stukje zekerheid dat je vlot updates ontvangt. In onderstaande artikel lees je meer over Android Enterprise Recommended en welke toestellen worden bijgewerkt naar Android Pie.

Android Enterprise Recommended: 4 vragen beantwoord

Daarnaast zullen fabrikanten hun smartphones natuurlijk de komende maanden bijwerken, al is het nu nog moeilijk te zeggen wanneer dit gebeurt. De komende weken (en maanden) maken bedrijven bekend welke toestellen een Android Pie-update ontvangen, en wanneer deze verschijnen. Van HMD Global (Nokia) weten we al dat alle telefoons in zijn line-up worden bijgewerkt, maar fabrikanten als Samsung, Huawei, Sony en Motorola moeten hun plannen nog onthullen. Houd ons Android 9.0 update-overzicht in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Het laatste nieuws over Android Pie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu