De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Eerste Android Q-bèta nu beschikbaar voor Pixel-telefoons: dit moet je weten

Florence Peeters
13 maart 2019, 20:14
2 min leestijd
Breaking
Eerste Android Q-bèta nu beschikbaar voor Pixel-telefoons: dit moet je weten

De eerste bètaversie van Android Q is beschikbaar. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem is voor mensen met een Google Pixel-smartphone te downloaden. Dit moet je allemaal weten over de eerste Android Q-bèta.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Android Q-bèta nu te downloaden

Het moment is eindelijk daar. Google heeft de eerste Android Q-bèta uitgebracht voor alle Pixel-telefoons. Het gaat om de eerste ontwikkelaarsbèta (Developer Preview 1), die nog niet voor het grote publiek bedoeld is. Mensen die aan het bètaprogramma meedoen kunnen de update alvast uitproberen.

Heb jij een Google Pixel en wil je de nieuwste software als eerst testen? Volg dan deze stappen:

  1. Ga naar de Android-bètawebsite en log in op je Google-account;
  2. Selecteer het apparaat waarop je de Android Q-bèta wilt installeren;
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm, waarna de update naar je telefoon wordt gestuurd.

De update is behoorlijk fors en groter dan 1GB. Zorg er dus voor dat je de software via een wifi-netwerk binnenhaalt. Ook is het verstandig om vooraf een back-up van je Android-telefoon te maken, omdat de kans op bugs en fouten groot is.

android q-bètaversie

Het is nog niet duidelijk wanneer meer toestelfabrikanten gaan meedoen aan de publieke bèta van Android Q. Bij de openbare test van Android 9.0 (Pie) vorig jaar, deden zeven telefoonmakers mee: Nokia, OnePlus, Sony, Vivo, Xiaomi, Oppo en Essential. Dit jaar verschijnt de Android Q-bèta op meer toestellen, maar het is nog niet duidelijk welke merken dat precies zijn.

Als jouw telefoon onder de geschikte smartphones valt, kun je de testversie straks ook downloaden. Wees je er wel bewust van dat het om voorlopige software gaat. De kans dat je bugs en fouten tegenkomt is dus groot. Heb je hier geen trek in? Wacht dan op de definitieve, stabiele update van Android Q.

Android Q verbetert privacy en beveiliging

Met Android Q pakt Google flink uit om jouw privacy te verbeteren en betere beveiliging van je smartphone te bieden. Zo wordt gezichtsherkenning veiliger en kun je op meer privacygerichte functies rekenen. Ook introduceert Android Q een systeemwijde donkere modus, waardoor app-bouwers deze functie niet meer ‘los’ hoeven inbouwen.

In de eerste versie voor ontwikkelaars zitten al deze vernieuwingen overigens nog niet. Ontwikkelaars gebruiken de update vooral om hun apps klaar te maken voor de nieuwe versie. Wil je op de hoogte blijven van Android Q? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's