10 jaar Android Planet: jullie verhalen over je eerste smartphone

Thomas Haenen
26 juni 2019, 17:06
7 min leestijd
10 jaar Android Planet: jullie verhalen over je eerste smartphone

Android Planet viert zijn tiende verjaardag met een jaar vol toffe acties! Onlangs maakte je kans op leuke prijzen door ons over je allereerste Android-smartphone te vertellen. We hebben de mooiste verhalen verzameld.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Android-smartphone verhalen verzameld

In 2019 bestaat Android Planet alweer tien jaar. Begin 2009 openden de deuren van onze site, en sindsdien houden we jullie dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws, de populairste apps en de allerbeste Android-smartphones. Deze gelegenheid grijpen we natuurlijk graag aan voor een feestje. Daarom pakken we de rest van het jaar uit met winacties, toffe verhalen en terugblikken op de afgelopen tien jaar.

Zo’n jubileum vieren we natuurlijk ook graag met jullie, de lezers. Daarom gaan we de komende maanden op zoek naar jullie verhalen over en ervaringen met Android in de afgelopen tien jaar.  Wellicht was je er in 2008 vroeg bij met de HTC Dream, of ben je pas onlangs ingestapt met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A50. We vroegen jullie daarom over de mooiste verhalen over je allereerste Android-smartphone.

De afgelopen weken ontvingen we honderden verhalen, waardoor dank! Alle inzenders maakten kans op twee Google Play Store-cadeaubonnen van 50 euro. Eén van die bonnen werd willekeurig verloot, en gaat naar Maria de Graaf. De ander naar Jeffrey Braak, die het leukste verhaal deelde. Met de twee winnaars hebben we inmiddels contact opgenomen.

Jeffrey moest haast noodgedwongen overstappen op een Android-smartphone, maar had daar een goede reden voor. “Tijdens een concert was mijn Nokia N95 8GB uit mijn broekzak gevallen toen ik ging crowdsurfen. Ik ben delen van de telefoon tegengekomen nadat het concert was afgelopen, kapot getrapt,” schreef hij ons. “Bij de Vodafone-winkel was ik in gesprek met de medewerker, omdat ik toch wel weer een ‘geavanceerde’ telefoon wilde hebben. Ik kon op mijn Nokia namelijk zelf applicaties installeren via infrarood. Ik kreeg toen de HTC Magic in mijn handen. Wat een andere telefoon! Knopjes, scrolballetje, touchscreen, een winkel om apps te kopen. Ik was verkocht! Het was een revolutie en een totaal andere wereld!”

Maar natuurlijk kregen we nog veel meer leuke verhalen. Een selectie daarvan delen we in dit artikel. Heb je niet gewonnen? Niet getreurd. De komende maanden kun je meer toffe prijsvragen verwachten op Android Planet, want we laten vanzelfsprekend geen enkele aanleiding onbenut om een goed feestje te vieren.

René: “Eerste smartphone met hoogste telefoonrekening ooit”

“[Mijn Samsung Galaxy S was] een prachtig toestel, ver zijn tijd vooruit. Het was daarbij mijn eerste smartphone met Android waar ik niets van wist, dus mijn eerste factuur was ook direct de duurste vanwege allerlei apps die verbinding maakte met het mobiele netwerk van mijn provider.”

Wilmer: “Galaxy Spica bleef (niet) op m’n auto liggen”

“Mijn eerste Android-toestel was de Samsung Galaxy Spica, een van de allereerste Samsung Galaxy-telefoons die uitkwam. Het was in die tijd nogal wat: een smartphone met een heuse Android market waar je duizenden apps kon downloaden! In de zomer van 2010 is de Spica gesneuveld. Ik had hem laten liggen op de auto in Zuid-Frankrijk en ben zo weggereden. Ik heb nog altijd hoop dat hij nog een keer wordt gevonden. Sindsdien heb ik vele andere Android-toestellen versleten, maar de Spica blijft speciaal, met z’n eigenzinnige rode accenten en veelvoud aan knoppen voorop.”

Jorre: HTC Touch HD

“De HTC Touch HD! Dit was echt een bizar goeie, maar ook mooie telefoon. Zodra de eerste versies van Android beschikbaar waren, werden ze gepoort naar de Touch HD. Ik was snel verkocht en het heeft me de smartphone-nerd gemaakt die ik nu ben. De tijden waar tijdens het flashen van een ROM geadviseerd werd om rustig aan een bakkie koffie te pakken mis ik nu wel.”

Motorola Milestone Terugblik

Colin: Motorola Milestone maakt nog steeds impact

“De Motorola Milestone! Smartphones waren er nog niet veel, afgezien van allerlei PDA’s met Windows Mobile en ik had dan ook een iPhone 3Gs 8GB gekocht. Het apparaat was al gejailbreaked en een nieuwe wereld ging voor me open. Beetje van alles proberen, aanpassen, apps downloaden: wat een magie! Maar na twee dagen kwam ik er al wel achter dan 8GB veel te weinig was, want waar moest ik ‘al’ mijn muziek laten? Ik heb de iPhone verkocht, want ik ging natuurlijk voor een 16GB-model.”

“Die kwam er echter nooit, want de prachtige Motorola Milestone was ook te koop in Nederland. Geen HTC Dream dus of soortgenoot, maar mijn eerste eigen ervaringen met Android waren met de Milestone. Ik heb zelfs een mailadres aangemaakt, die ik tot op heden nog steeds gebruik om mijn contacten te synchroniseren, evenals mijn agenda. De Motorola Milestone was een icoon, is een icoon en zal dat voor mij zeer zeker altijd blijven! Hello Moto!”

Lars: Galaxy Baksteen hield het jaren vol

“Ik was 12, ging net naar de middelbare school en kreeg voor het vormsel (zo christelijk als ik ben, not) mijn eerste telefoon, een Samsung Galaxy S Advance, oftewel de Galaxy Baksteen. Liet je hem vallen? Ging de grond kapot, niet te verwoesten dat ding. Drie jaar lang met veel plezier gebruikt, nadat ik hem tweedehands had gekocht van een collega van mijn vader. Helaas heeft hij in 2014 zijn laatste MB uitgeblazen, en ging hij niet meer aan.”

Jordy: Galaxy Gio van m’n zus

“Samsung Galaxy Gio, toen nog als 11-jarig kind gekregen van mijn lieve zus omdat ik zo jaloers was op haar smartphone en zelf nog een oude klaptelefoon had. 😍”

Joey: impopulaire Acer Liquid Z520

“Mijn eerste Android-toestel was een Acer Z520. Ik weet nog dat Android toen veel minder in de mode was dan nu. Als je Android had, dan had je de slechtste telefoon. Er is sinds die tijd ook wel veel veranderd. Het is ook gelijk de eerste smartphone geweest die ik heb beschadigd. Ik liet hem per ongeluk vallen, en in eerste instantie leek het of er niks aan de hand was. Dus ik stopte hem weer terug in mijn broekzak, maar eenmaal thuis aangekomen zag ik wat er gebeurd was. Er zat een grote streep recht door mijn beeld heen naar onder. Ik heb het scherm overigens niet laten maken, omdat hij het verder nog goed deed.”

Jens: LG Optimus LG van m’n werkgever

“Mijn eerste smartphone was de LG Optimus L9. Deze kreeg ik in 2015 van mijn werkgever cadeau, omdat ik na al die jaren nog een old-school telefoon had. Ze vonden dat dat niet kon als medewerker van de klantenservice van een telecom provider. Er ging een wereld voor me open: eindelijk WhatsApp!”

Emiel: van Apple naar OnePlus

“Apple: dat was het en het zou nooit anders worden. Als Apple fanboy was ik op een gegeven moment toch benieuwd naar dat andere besturingssysteem waar iedereen zo hoog over opgaf. Mijn eerste keuze voor een Android-toestel was de Samsung S3. Niet zo’n goede keuze als eerste kennismaking hè. De mooiste herinnering was dan ook mijn overstap naar iets anders. Pas toen ik de OnePlus toestellen leerde kennen is de liefde voor Android echt gegroeid. Na de OP2, 3, 3T, 5, 5T en 6 gaan we binnenkort over op de OnePlus 7 Pro.”

Adriaan: Xperia Arc

“Als 80-jarige Sony-fan was de Sony Ericsson Xperia Arc mijn eerste Android-smartphone. Omdat Sony niet alleen een smartphonemaker is, maar tevens groot is in de entertainmentwereld, heb ik me hierbij altijd ‘veilig gevoeld’, met veiligheid en regelmatige updates. Hoewel ze wellicht niet altijd genoeg techniek leveren voor de geeks en nerds, is het voor mij perfect.

“Heel mijn werkbare leven heb ik in de ICT-wereld doorgebracht. Als geen ander weet ik hoe lastig het is om zoveel techniek in een smartphone onder te brengen, zonder dat gebruikers dat doorhebben. In de jaren negentig vroeg een productspecialist van Libertel mij als Nokia 6210-gebruiker ooit wat ik allemaal wel niet met een GSM zou willen. “Een fotocamera zou heel fijn zijn, en als het kan ook een muziekspeler,” antwoordde ik aarzelend. Nu maak ik in mijn auto nog altijd gebruik van de ingebouwde Nokia 6210, maar vind het ongelofelijk knap wat de technici allemaal sinds die tijd voor elkaar hebben gekregen. Zo blijf ik altijd in contact met de kleinkinderen.

Wil je de komende maanden niets van ons jubileum missen? Volg ons dan ook op InstagramTwitter en Facebook. En vergeet niet onze gratis Android Planet-app, waarmee je op de hoogte blijft van het allerlaatste nieuws!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu