Eerste Android Wear apps opgedoken in Google Play

Gijs Ettes
1 juli 2014, 9:48
1 min leestijd
Eerste Android Wear apps opgedoken in Google Play
Android Wear apps

Afgelopen vrijdag konden we voor het eerst aan de slag met Android Wear, Googles besturingssysteem voor wearables dat zijn debuut maakt op de LG G Watch, Samsung Gear Live en Motorola Moto 360. Wear leunt zwaar op de functionaliteit van Google Now en toont informatiekaarten die zijn geoptimaliseerd voor het kleinere scherm van smartwatches. Op die manier kun je snel door notificaties bladeren, de datum en het weer checken, navigeren en berichten beantwoorden.

Android Wear is bovendien net zo open als Android zelf, zodat ontwikkelaars probleemloos apps ervoor kunnen ontwikkelen en publiceren in Google Play. Android Wear apps kunnen op een smartphone draaien en notificaties sturen, maar ook autonoom op de smartwatch zelf functioneren. De eerste Android Wear apps doken onlangs kort op in Google Play, maar zijn inmiddels weer verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear apps in actie

Hoewel de Android Wear apps (een calculator en kompas) inmiddels niet meer te vinden zijn in Google Play, kun je in onderstaande video wel zien hoe een simpele calculator op een smartwatch met Googles besturingssysteem werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=cvERLS36ygo

Benieuwd naar onze indruk over Android Wear en LG’s eerste smartwatch? Check dan onze LG G Watch preview. Check daarnaast ons overzicht met de beste Android Wear apps van dit moment.

Lees meer over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu