Eerste CyanogenMod beschikbaar voor Samsung Galaxy S2

Redactie
21 juli 2011, 18:47
1 min leestijd
Eerste CyanogenMod beschikbaar voor Samsung Galaxy S2

De alternatieve Android-firmware CyanogenMod is nu ook beschikbaar voor de Samsung Galaxy S2. De eerste ‘nightly’ is nu te downloaden. Dat is de meest recente versie van de software die elke dag wordt uitgebracht en nog niet uitgebreid getest is. CyanogenMod maakt gebruik van Android Gingerbread voor haar software. Hiervoor heeft ze toestemming van Google, maar moet ze wel de officiële Google-apps weglaten. Deze zijn wel na installatie van de alternatieve ROM apart te downloaden.

Een maand geleden stuurde Samsung enkele Galaxy S2 smartphones naar een paar van de ontwikkelaars van CyanogenMod met de instructies om de alternatieve firmware zo vlug mogelijk werkend te krijgen op de telefoons. Toen de Galaxy S2 werd gelanceerd vroegen de ontwikkelaars of ze wat telefoons mochten hebben van Samsung en die werkte maar al te graag mee. Een paar dagen geleden werd al de eerste video gelekt met een Samsung Galaxy S2 met daarop een versie van CyanogenMod 7 geinstalleerd.

Lees verder na de advertentie.

Wil je zelf de firmware van CyanogenMod op je Galaxy S2 installeren dan kun je op het XDA-forum vinden hoe je dit moet doen. Je kunt gebruik maken van een ROM manager of dit handmatig doen. Doe je dit handmatig dan moet je eerste de telefoon rebooten in recovery modus, alles leegmaken en vervolgens de ROM flashen. Geheel op eigen risico natuurlijk. De nightly builds van CyanogenMod zijn niet bepaald stabiel te noemen en niet aan te raden als je niet weet waar je mee bezig bent.

Categorie: Firmware

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's