De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Eerste Developer Preview Android P verschijnt halverwege maart’

Erwin Vogelaar
3 maart 2018, 10:15
2 min leestijd
‘Eerste Developer Preview Android P verschijnt halverwege maart’

Mogelijk verschijnt de eerste Developer Preview van Android P al halverwege deze maand. Tevens is er een handige nieuwe functie ontdekt.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Developer Preview Android P: half maart

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer tot Android 8.0 (Oreo)-opvolger Android P officieel wordt aangekondigd. Beroepslekker Evan Blass stelt namelijk dat de eerste Developer Preview halverwege de maand wordt gepubliceerd. De eerste bètaversie van Android O kwam vorig jaar op 21 maart uit.

Het is best mogelijk dat Google kiest voor een specifieke datum, gerelateerd aan de naam van Android P. Op 14 maart is het namelijk Pi Day. Die dag wordt de wiskundige constante pi gevierd. Pi start met 3,14, ook wel 14 maart. Brengt Google de eerste Developer Preview inderdaad op deze dag uit, dan kunnen we Android P net zo goed Android Pie gaan noemen.

eerste developer preview android p

Developer Previews zijn bedoeld voor ontwikkelaars om zich voor te bereiden op een nieuwe versie van Android. Door deze bètaversies komen we echter ook veel te weten over nieuwe functies.

Onbekende nummers blokkeren

Android P heeft mogelijk een handige nieuwe functie om ongewenste telefoontjes te blokkeren. Website XDA Developers heeft in het Android Open Source Project verwijzingen gevonden naar verbeteringen voor de telefoon-app.

Specifiek gaat het om de mogelijkheid om telefoontjes van onbekende nummers, privénummers, via openbare telefoons of alle nummers die niet in je contactlijst staan te blokkeren. Op dit moment is het in Android alleen mogelijk om specifieke telefoonnummers te blokkeren. Het is nog niet bevestigd dat deze functie in Android P wordt verwerkt.

Android P en de notch

Een van de veranderingen voor Android P is dat het besturingssysteem ondersteuning moet bieden aan de ‘notch’. Het is inmiddels duidelijk dat steeds meer Android-fabrikanten kiezen voor een inkeping in het scherm voor de selfiecamera, om zo de schermranden tot in de hoeken te laten doorlopen. Ook biedt Android P betere ondersteuning voor irisscanners.

Lees ook: De ‘notch’ is helaas de toekomst van Android

De toekomst van Android-hardware werd de afgelopen week getoond op MWC in Barcelona. Android Planet was erbij. Check alle nieuwe smartphones die daar werden getoond.

Het laatste nieuws over Android

Bron afbeelding: @evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu