Eerste foto Google Nexus Prime gelekt

Redactie
4 oktober 2011, 17:07
1 min leestijd
Eerste foto Google Nexus Prime gelekt
Eerste foto Google Nexus Prime gelekt
Google Nexus Prime voorkant

GSMArena heeft een foto online gezet van de Google Nexus Prime die naar alle verwachting volgende week wordt aangekondigd. De foto laat niet de gehele telefoon zien, maar slechts het onderste gedeelte van de linkervoorkant. Hieruit blijkt dat de Nexus Prime geen fysieke bedieningsknoppen heeft. Vooral interessant is de informatie op het scherm waaruit blijkt dat de Prime een resolutie van 1.280×720 pixels (720p) en een pixeldichtheid van 320 ppi.

Ondanks dat de foto vrij onduidelijk is, blijkt dat het scherm bijzonder scherp is. Op het scherm is af te lezen dat de telefoon een resolutie van 1.184×720 heeft, maar hierbij is de onderste laag van systeemiconen niet meegerekend. Met een 720p-resolutie op een 4.6 inch scherm krijg je een pixeldichtheid van 320 ppi. Boven de 300 ppi kan het menselijke oog geen verschil meer zien tussen de pixels dus is het een bijzonder goed scherm.

Lees verder na de advertentie.

De fysieke bedieningsknoppen lijken komen te vervallen in Ice Cream Sandwich. Dat lijkt geheel in de lijn der verwachtingen, aangezien ICS voortborduurt op Honeycomb. Naar alle verwachting zal de Google Nexus Prime 11 oktober worden aangekondigd tijdens het Samsung Unpacked event. Dan kan de nieuwe ‘Google-telefoon’ meteen de strijd aan met de nieuwe iPhone van Apple die vandaag zal worden gepresenteerd.

Bron: GSMArena

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu