Eerste Galaxy Gear rom een feit, verkoop smartwatch blijft achter – update

Gijs Ettes
19 november 2013, 9:49
1 min leestijd
Eerste Galaxy Gear rom een feit, verkoop smartwatch blijft achter – update
Galaxy Gear rom

De Galaxy Gear, Samsungs eerste poging in het het maken van een smartwatch, heeft een custom rom gekregen. De Galaxy Gear rom stelt gebruikers in staat direct apk-bestanden te downloaden en installeren, langere video’s op te nemen en maakt gebruik van de populaire Nova Launcher. Daarnaast kun je dankzij de Galaxy Gear rom live achtergronden instellen op de smartwatch. Hoewel de rom een behoorlijk aantal nieuwe functionaliteiten introduceert, is een verbinding met een Samsung-apparaat noodzakelijk om de Galaxy Gear goed te kunnen gebruiken.

Vooralsnog blijven de verkoopcijfers van Samsungs smartwatch achter. Zo is de Galaxy Gear volgens Business Korea internationaal slechts 50.000 keer verkocht. Ook een ander innovatief product van Samsung, de Galaxy Round met gebogen scherm, presteert slecht. De smartphone, die alleen beschikbaar is in Zuid-Korea, ging in totaal slechts 10.000 keer over de toonbank.

Lees verder na de advertentie.

Update: Samsung geeft nu aan dat het 800.000 Galaxy Gears heeft verscheept. Het is onduidelijk of dit aantal ook daadwerkelijke verkoopcijfers betreft, al betoogt Reuters van wel.

Galaxy Gear rom downloaden

Overigens is de Galaxy Gear rom geroot en voorzien van een aantal fijne widgets. Daarnaast is het na installatie mogelijk om te browsen op het slimme horloge door gebruik te maken van bluetooth tethering. Via het XDA forum zijn de downloadlinks- en instructies te vinden.

Lees meer over de Galaxy Gear

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu